Cacaomarengs med råcreme og hindbærcoulis

Lækker dessert med cacaomarengs, råcreme mixet med hindbærcoulis. Jeg elsker små desserter, som kan tilberedes i en håndevending, når man pludselig får lyst til lidt sødt efter maden.Dessert af cacaomarengs

Denne dessert kan hurtigt sættes sammen af nogle grundingredienser, som er gode at have i sit forråd. Cacaomarengs, som kan holde sig i månedsvis, pasteuriserede æggeblommer, lidt piskefløde og frosne hindbær.

Cacaomarengs, eller “rutebiler” kan købes i de flest supermarkeder. Du kan også bage dem selv. Det er meget nemt. Se opskriften her.

Hindbærcoulis’en kan også tilberedes et par dage i forvejen.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer.

  • 8 Cacaomarengs.
Hindbærcoulis:
  • 200 g hindbær (frosne bær kan fint bruges).
  • 100 g sukker.
Råcreme:
  • 3 æggeblommer.
  • 6 spsk sukker.
  • Korn af ½ vaniljestang.
  • ¾ dl fløde.

Citronmelisse eller mynteblade til pynt

Tilberedningstid: 60 minutter.

Tilberedning:
Cacaomarengs med
råcreme og hindbærcoulis

1 Start med at koge hindbærcoulis’en.

Kom hindbær og sukker i en lille kasserolle og kog det langsom op. Lad det simre i ca 15 minutter. Tag det af ilden og hæld det i en skål. Kom husholdningsfilm over og stil det i køleskabet til afkøling. Hindbærcoulis’en skal bare være tempereret. Det tager ca. 20 minutter.

Hindbærcoulis holder sig i køleskabet i en uges tid. Jeg vil anbefale at tage den ud af køleskabet og lade den blive tempereret inden den serveres. Hindbærsmagen træder mere frem, når coulis’en ikke er for kold.

2 Råcreme:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i noget af sukkeret.

Pisk æggeblommer med sukkeret og vaniljesukkeret til en luftig æggesnaps.

Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i æggesnapsen.

3 Rør den tempererede hindbærcoulis sammen med råcremen.

4 Knus cacaomarengs og fordel dem i 4 portionsglas. Fordel hindbær-skummet over de knuste Kakaomarengs og pynt med citronmelisse eller mynte.

Streg

Se også min opskrift med vaniljeis og karamelchokolade.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: