Cacaomarengs med råcreme og hindbærcoulis
Lækker dessert med cacaomarengs, råcreme mixet med hindbærcoulis. Jeg elsker små desserter, som kan tilberedes i en håndevending, når man pludselig får lyst til lidt sødt efter maden.
Denne dessert kan hurtigt sættes sammen af nogle grundingredienser, som er gode at have i sit forråd. Cacaomarengs, som kan holde sig i månedsvis, pasteuriserede æggeblommer, lidt piskefløde og frosne hindbær.
Cacaomarengs, eller “rutebiler” kan købes i de flest supermarkeder. Du kan også bage dem selv. Det er meget nemt. Se opskriften her.
Hindbærcoulis’en kan også tilberedes et par dage i forvejen.
Ingredienser
Opskriften er til 4 personer.
- 8 Cacaomarengs.
Hindbærcoulis:
- 200 g hindbær (frosne bær kan fint bruges).
- 100 g sukker.
Råcreme:
- 3 æggeblommer.
- 6 spsk sukker.
- Korn af ½ vaniljestang.
- ¾ dl fløde.
Citronmelisse eller mynteblade til pynt
Tilberedningstid: 60 minutter.
Tilberedning:
Cacaomarengs med
råcreme og hindbærcoulis
1 Start med at koge hindbærcoulis’en.
Kom hindbær og sukker i en lille kasserolle og kog det langsom op. Lad det simre i ca 15 minutter. Tag det af ilden og hæld det i en skål. Kom husholdningsfilm over og stil det i køleskabet til afkøling. Hindbærcoulis’en skal bare være tempereret. Det tager ca. 20 minutter.
Hindbærcoulis holder sig i køleskabet i en uges tid. Jeg vil anbefale at tage den ud af køleskabet og lade den blive tempereret inden den serveres. Hindbærsmagen træder mere frem, når coulis’en ikke er for kold.
2 Råcreme:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i noget af sukkeret.
Pisk æggeblommer med sukkeret og vaniljesukkeret til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i æggesnapsen.
3 Rør den tempererede hindbærcoulis sammen med råcremen.
4 Knus cacaomarengs og fordel dem i 4 portionsglas. Fordel hindbær-skummet over de knuste Kakaomarengs og pynt med citronmelisse eller mynte.
Se også min opskrift med vaniljeis og karamelchokolade.
Skriv et svar