Salat med sardiner, mozzarella
Sprød frillice salat tilberedt med hakkede sardiner, kogte æg, mozzarella, garneret med æbler og rød peber stegt med salvie og flydende honning. En god og fyldig salat en hverdagsaften. Let og hurtig at tilberede.
Ingredienser:
Opskriften er til 2 personer.
- 1 lille grønt frillice salat-hoved.
- 2 æg.
- 1 dåse sardiner i olie.
- ½ æble.
- ½ rød peber.
- 2 spsk olivenolie til stegning.
- 1 spsk frisk hakket salvie.
- 1 spsk flydende honning.
- Saft af ½ appelsin.
- Salt og peber.
- Persille til pynt.
Dressing:
- 4 spsk god olivenolie.
- 1 spsk hvidvinseddike..
- Salt og peber.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Salat med
sardiner og mozzarella
? Kog æggene smilende. Hvis de sættes over i koldt vand skal de koge i 5 minutter. Lad dem køle af.
? Skyl æblet, fjern kernehuset og skær det i mindre stykker. Skyl den røde peber. Del den og fjern de hvide kerner. Skær den i mindre stykker. Skyl salviebladene og hak dem fint.
? Varm olivenolie op i en lille kasserolle. Svits æbler og peber et kort øjeblik. Kom den hakkede salvie ned i gryden sammen med honningen og appelsinsaften. Lad det simre i ca. 10 minutter. Lad saften koge næsten helt ind. Smag til med salt og peber. Tag kasserollen af varmen.
? Skyl salat-bladene godt. Skær dem i tynde strimler. Anret din salat på et fad.
? Dræn mozzarellaen og skær den i mindre stykker. Dræn sardinerne for olie og hak dem.
? Fordel de hakkede sardiner over salaten. Derefter mozzarellaen og til sidst de stegte æbler og røde peber. Pil æggene og skær dem i både. Anret dem ved siden af salaten. Bland dressingen og hæld den over salaten. Pynt med persille.
Se også min opskrift på Salade Nicoise.
Skriv et svar