Kylling i estragon med polenta-kartofler
Kylling tilberedt i øl, krydret med estragon og skalotteløg. Serveret med polenta-gratinerede kartofler. Det er første gang at jeg har forsøgt at tilberede en ret med øl. Sovsen bliver fyldig og smagfuld sammen med estragron og timian.
De polenta-gratinerede kartofler er sprøde og gode til at suge den skønne sovs op.
Polenta er i øvrigt en slags gryn af majs. Det kan bruges som her til gratinering eller selvstændigt som tilbehør.
Ingredienser:
Opskriften er til 6 personer.
Kylling:
- 1 økologisk kylling ca 1500 g.
- 3 spsk olivenolie.
- 30 g smør.
- 200 g skalotteløg.
- 1 spsk tørret estragon.
- 1 spsk tørre timian.
- 1 almindelig øl. Jeg har anvendt en helt almindelig øl, en Heineken.
- 3 dl fløde.
- Salt og peber
Polanta-gratinerede kartofler
- 1 kg kartofler.
- 4 spsk olivenolie.
- 1 dl pulenta.
- Salt og peber.
Tilberedningstid: 2 timer.
Kogetid for kylling: 45 minuter.
Gratinering: 20 minutter.
Tilberedning:
Kylling i estragon
med polenta-kartofler
Kylling i estragon:
1 Del kyllingen i 8 stykker. Rens løgene og pil skallen af dem.
2 Kom olivenolie og smør i en gryde. Varm det op og lad smørret bruse af. Brun kyllingestykkerne på begge sider. Kom løgene og krydderierne ved. Hæld øllen over kyllingestykkerne og kog op. Lad kyllingen simre med låg i ca 45 minutter til den er helt mør.
3 Hæld fløden ved og lad den koge op. Smag sovsen til med salt og peber.
Polenta-gratinerede kartofler
4 Skræl kartoflerne og kog dem i 15 minutter. Kom Kartoflerne i et ovnfast fad og hæld olien over. Vend dem godt i olien så den fordeles over alle kartofler.
5 Bland salt og peber i polentaen og hæld den over kartoflerne. Vend dem rundt i polentaen. Bag dem i ved 220 grader i ovnen til de er gyldne.
Server en spidskålsalat med kapers og olie-eddiekedressing til kyllingen og kartoflerne.
Se også min opskrift på kyllingetærte med squash og champignon.
Skriv et svar