Kylling i estragon med polenta-kartofler

Kylling tilberedt i øl, krydret med estragon og skalotteløg. Serveret med polenta-gratinerede kartofler. Det er første gang at jeg har forsøgt at tilberede en ret med øl. Sovsen bliver fyldig og smagfuld sammen med estragron og timian.

Kylling med polenta-gratinerede kartofler

De polenta-gratinerede kartofler er sprøde og gode til at suge den skønne sovs op.
Polenta er i øvrigt en slags gryn af majs. Det kan bruges som her til gratinering eller selvstændigt som tilbehør.

Ingredienser:

Opskriften er til 6 personer.

Kylling:
  • 1 økologisk kylling ca 1500 g.
  • 3 spsk olivenolie.
  • 30 g smør.
  • 200 g skalotteløg.
  • 1 spsk tørret estragon.
  • 1 spsk tørre timian.
  • 1 almindelig øl. Jeg har anvendt en helt almindelig øl, en Heineken.
  • 3 dl fløde.
  • Salt og peber
Polanta-gratinerede kartofler
  • 1 kg kartofler.
  • 4 spsk olivenolie.
  • 1 dl pulenta.
  • Salt og peber.

Tilberedningstid: 2 timer.

Kogetid for kylling: 45 minuter.

Gratinering: 20 minutter.

Tilberedning:
Kylling i estragon
med polenta-kartofler

Kylling i estragon:

1 Del kyllingen i 8 stykker. Rens løgene og pil skallen af dem.

2 Kom olivenolie og smør i en gryde. Varm det op og lad smørret bruse af. Brun kyllingestykkerne på begge sider. Kom løgene og krydderierne ved. Hæld øllen over kyllingestykkerne og kog op. Lad kyllingen simre med låg i ca 45 minutter til den er helt mør.

3 Hæld fløden ved og lad den koge op. Smag sovsen til med salt og peber.

Polenta-gratinerede kartofler

4 Skræl kartoflerne og kog dem i 15 minutter. Kom Kartoflerne i et ovnfast fad og hæld olien over. Vend dem godt i olien så den fordeles over alle kartofler.

5 Bland salt og peber i polentaen og hæld den over kartoflerne. Vend dem rundt i polentaen. Bag dem i ved 220 grader i ovnen til de er gyldne.

Server en spidskålsalat med kapers og olie-eddiekedressing til kyllingen og kartoflerne.

Streg

Se også min opskrift på kyllingetærte med squash og champignon.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: