Grydebrød: Surdejsbrød i støbejernsgryde

Surdejsbrød i støbejernsgryde med en perfekt krumme. Brødet er bagt i en støbejernsgryde med låg. Støbejernsgryden har den samme effekt som en bagesten, måske endda lidt bedre, da fugten bliver inde i brødet, når det bages i en lukket beholder.

Surdejsbrød bagt i gryde

Det kan sikkert også lade sig gøre med en stegeso, men det har jeg ikke prøvet. Låget tager jeg af de sidste 10 minutter af bagetiden for at få den rigtige skorpe.

Ingredienser:

Dette grydebrød er bagt med surdej og en smule Ølandshvede.

  • 250 g opfrisket surdej.
  • 750 g koldt vand.
  • 100 g fuldkorns ølandshvede.
  • 100 g Ølandshvede.
  • 850 g Meyers hvedemel.
  • 25 g fint havsalt.

Tilberedningstid: Æltning 20 – 25 minutter på røremaskine

Hævetid: 15 – 20 timer.

Bagetid: 35 – 40 minutter ved 250 grader varmluftovn.

Tilberedning:
Surdejsbrød bagt i støbejernsgryde

Grydebrød

1 Kom surdej og vand i røreskålen. Derefter mel og salt.

2 Ælt dejen ved lav hastighed indtil dejen er samlet. Skru op til høj hastighed og ælt dejen indtil den slipper fadet. Brug glutentesten til at tjekke om dejen er æltet godt nok.

3 Kom husholdningsfilm over fadet og stil det på køl til næste dag. 15 – 20 timer. Tag dejen ud af køleskabet. Stil en støbejernsgryde med låg i ovnen og sæt varmen på 250 grader varmluft.

4 Hæld dejen ud på et melstrøet bord. Fold den ene halvdel ind over den anden. Drys mel over dejen og del den i to stykker.

Form de to stykker dej til to brød.

5 Når ovnen og gryden er varm tager du gryden ud. Læg et stykke bagepapir i bunden og løft dit brød over i gryden. Sæt låget på og sæt gryden ind i ovnene. Efter 25 minutter tages låget af.

6  Bag dit grydebrød færdigt uden låg i 10 – 15 minutter til brødet har en kernetemperatur på 99 grader.

Tag brødet op af gryden og lad det køle af på en bagerist. Gentag processen med det andet brød.

Streg

Se også min opskrift på Surdejsbrød med emmermel.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: