Småkager som smelter på tungen
Lækre småkager med chokolade, mandler og tranebær til teen eller kaffen. De er sprøde og smelter på tungen. De er små og kan spises i én mundfuld.
Småkagerne holder sig i et par måneder. Dejen kan fryses. Så man kan tage den frem og bage en plade af gangen, hvis man pludselig får lyst.
Tilberedning:
Småkager med chokolade,
mandler og tranebær
1 Skold og smut mandlerne. Hak dem groft. Hak tranebærrene og chokoladen. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i noget af flormelissen.
2 Kom melet i en skål. Hak smørret og smulr det i melet. Kom flormelis i sammen med de hakkede mandler, tranebær og chokolade. Ælt dejen hurtigt sammen.
3 Rul dejen i to ruller på 4 cm i diameter. Pak dem ind i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet 1 time.
4 Tænd ovnen på 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir.
5 Tag dejrullerne ud af køleskabet 1 af gangen. Skær tynde skiver af rullen og læg dem på bagepladen. Bag dem i ovnen i ca 6 – 7 minutter til de er gyldne.
Hold godt øje med dem, da de hurtigt kan blive mørke.
6 Tag dem ud af ovnen og læg dem på en bagerist. Når de er kolde lægges de i en kagedåse.
Se også min opskrift på amerikanske cookies.
Skriv et svar