Knækbrød med Ølandshvede og surdej

Runde tynde og knasende sprøde knækbrød. Det er så svensk som det kan blive. Min mand er vild med knækbrød og hans blåstempling af knækbrødene er den bedste ros jeg kan få.

Hjemmebagt knækbrød

Ingredienser:

  • 5 dl vand.
  • ½ dl surdej.
  • 250 g fuldkornsrugmel.
  • 150 g rugmel.
  • 350 g Ølandshvedemel.
  • 15 g fint havsalt.

Tilberedningstid: 2 dage.

Bagetid: 10 – 12 minutter ved 200 grader varmluft. 

Tilberedning:
Knækbrød

Jeg har bagt knækbrødene på surdej og på en bagesten. Det kan godt lade sig gøre at bage på bagepapir. Det kræver så bare at du hurtigt trækker bagepapiret af knækbrødet, og så skal det også have en ekstra tur i ovnen for at få et sprødt knækbrød, som jo er kendetegnet på et godt knækbrød.

Jeg har rullet knækbrødene ud på et stenbord dækket med rugmel og så har jeg brugt en pizza bagespade til at løfte dem ind i ovnen.

Opskriften har jeg sammensat af flere svenske opskrifter, som jeg har afprøvet.

Dag 1:

Rør ingredienserne sammen på en røremaskine eller ælt dem sammen i hånden. Dejen skal være lidt klæg.

Dag 2:

1 Sæt bagepladen midt i ovnen og sæt temperaturen på 250 grader.  Del dejen i 7 – 8 stykker.

2 Drys rigeligt med rugmel på bordet og rul hver klump dej ud til en cirkel på 25 – 30 cm i diameter og 2 – 3 mm i tykkelsen. Skær eventuelt kanterne pæne med en pizzakniv.

3 Prik dejen med en gaffel hele vejen rundt.  Skær en rund cirkel i midten af dejen på 2 – 3 cm i diameter. Brug en lille skarp kniv.

4 Løft det ind på bagestenen. Lad det bage i 10 – 12 minutter. Hold øje med knækbrødet da det hurtigt kan blive brændt. Rul imens den næste dejklump ud.

Tag det bagte knækbrød ud, læg det på en kagerist og lad det afkøle.

Når det er afkølet kan du prikke dejen ud i midten og hænge knækbrødet op på et stativ. Det ser vældig dekorativt ud.

Du kan også bage knækbrødet i firkanter.

Streg

Husk at du kan finde mange bageopskrifter her på bloggen. Brug søgefeltet eller menu-punktet Bageri.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: