Kringle med æblekompot og remonce

Lækker flettet kringle med æblekompot og remonce af pistacienødder og marcipan. Pyntet med sukker og hakkede mandler.

Kringle

Grundopskriften til denne kringle er min mors. Så har jeg flettet kringlerne for at lukke den på en anden måde og få et flottere udseende. Den lidt syrlige æblekompot og den meget søde remonce er en god kombination og giver den traditionelle kringle en lidt anden karakter.

Ingredienser:

Der bliver to pæne kringler på ca 70 cm i længden ud af opskriften.

Dejen:

Kringle-dej

  • 500 g mel.
  • 300 g smør.
  • 2 spsk sukker.
  • 75 g gær.
  • 1 dl mælk.
  • 2 æg.
  • ½ tsk kardemomme
Æblekompot:
  • 4 æbler (ca 100 g skrællet æble).
  • 50 g sukker.
  • Korn af ½ stang vanilje.
Remonce:

Kringle - remonce

  • 100 g blødt smør.
  • 100 g marcipan.
  • 100 g sukker.
  • 50 g pistacienødder.
Pynt:
  • 1 sammenpisket æg.
  • 2 spsk sukker.
  • 25 g mandler.

Tilberedningstid: 1 time + hævning og bagning.

Hævetid: 40 og 30 minutter.

Bagetid: 20 – 25 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Tilberedning:
Kringle med æblekompot og
remonce af pistacienødder og marcipan

1 Rør gæren ud i den kolde mælk. Skær smørret ud i mindre stykker og smulr melet sammen med smørret. Kom resten af ingredienserne i melet og ælt dejen sammen.

2 Kom husholdningsfilm over dejen og stil den til hævning i 40 minutter på køkkenbordet.

3 Skræl æblerne og fjern kernehuset. Kog æblerne møre. Skrab kernerne ud af vaniljestangen og mas dem ud i lidt af sukkeret. Kom sukker og vaniljesukker i æblerne og kog dem helt ud til en kompot. Stil kompotten til afkøling.

4 Hak pistacienødderne helt fint. Brug eventuelt en elektrisk hakker. Bland sukker, smør, marcipan og de hakkede pistacienødder hurtigt sammen.

5 Ælt dejen hurtigt og del den i to dele.

6 Rul hver dej ud til en aflang plade på ca 70 cm i længden. Skær strimler på 4 – 5 cm i længden og 1 cm i bredden på hver side af den udrullede dej. Smør halvdelen af æblekompotten ud på midten af dejen i et tyndt lag. Fordel halvdelen af remoncen ovenpå æblekompotten.

Se denne lille video om hvordan du arbejder med kringle-dejen:

7 Fold enderne i hver ende ind over remoncen. Flet strimlerne hen over fyldet.

8 Anbring kringlerne på bageplader dækket med bagepapir. Stil dem til hævning i 30 minutter.

9 Kom mandlerne i en lille kasserolle med vand og kog vandet op. Tag kasserollen af varmen og tag vandet fra mandlerne. Smut mandlerne og hak dem groft.

10 Pensl hver kringle inden de sættes i ovnen med sammenpisket æg. Drys sukker oven på og hakkede mandler.

Streg

Se også min opskrift på smørkage.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: