Honningkagehus er ren fornøjelse
Honningkagehus som julepynt. Julen nærmer sig med hastige skridt og honningkagehuset skal bages . Det skal gøres både med små og store børn. Resultatet bliver selvfølgelig derefter.
Ingredienser:
Honningkagedag:
- 300 g fast honning.
- 200 g brun farin.
- 200 g smør.
- 1 æg.
- 1 spsk fintrevet appelsinskal.
- ½ dl piskefløde.
- 800 g hvedemel.
- ½ tsk salt.
- 1 spsk stødt ingefær.
- 2 spsk stødt kanel.
- 1 tsk stødte nelliker.
- ½ tsk allehånde.
- 1 tsk stødt peber.
- 1 tsk natron
Icing:
- 3 æggehvider.
- 700 g flormelis.
Samling:
- 100 g sukker.
Tilberedningstid: Bages over 2 dage.
Dej: 2 timer.
Hviletid: 1 døgn.
Bagetid: 15 – 18 minutter ved 200 grader konventionel varme.
Tilberedning:
Honningkagehus
Dag 1
1 Smelt honning, farin og smør i en gryde.
2 Riv appelsinen og bland den revne appelsinskal i sammen med krydderierne.
3 det køle af.
4 Bland æg og fløde i.
5 Si mel og natron i og ælt dejen sammen til en glat dej. Læg dejen i en plastikpose og lad den hvile på et køligt sted et døgn.
Dag 2
6 Tænd ovnen på 200 grader konventionel varme.
7 Tegn skabeloner:
- 2 sidestykker: 17 x 16 cm.
- 2 tagplader: 12 x 19 cm.
- 2 gavle: 12 x 17 og 20 cm op til spidsen af gavlen.
8 Rul dejen ud til 2 plader som har plads til skabelonerne.
9 Læg pladerne på en bageplade belagt med bagepapir.
10 Bag pladerne i ovnen i 15 – 20 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke i kanten
11 Lad dem køle af.
12 Skær husets dele ud efter skabelonerne. Prik vinduer ud af siderne
13 Rør æggehvider og flormelis sammen til icing og kom den i en sprøjtepose. Pynt huset efter din fantasi. Vent med at tagskægget til huset er samlet.
14 Samling af honningkagehus:
- Smelt sukkeret på en pande.
- Når sukkeret er smeltet dyppes siderne i det smeltede sukker. Sæt huset sammen med det samme.
- Pynt tagskægget.
Du kan også bruge dejen til at stanse hjerter ud og lægge dem sammen med smørcreme og pynte med ganache.
Rigtig god fornøjelse.?
Se også min opskrift på honningkager.
Skriv et svar