Fiskefrikadeller med rejer i safran og salat

Fiskefrikadeller er en god hverdagsret, som kan friskes op med forskellige tilbehør. Her har jeg serveret fiskefrikadeller med en sauce af rejer i safran, små kogte kartofler og en salat af revet rødbede og æbler i honning på en bund af romainesalat.

Fiskefrikadeller med rejer og safran

Saucen til mine fiskefrikadeller er inspireret af den berømte franske kok Paul Bocuse.  Efter at have læst en del om Bocuse har jeg registreret at han sjældent anvender fløde i sine saucer til fisk og kød som steges. Bocuse tykner saucen med en smule mel og bouillon.

Til denne sauce har jeg stegt rejerne i en smule smør. Rejerne afgiver en del væske og med en smule mel drysset over rejerne spædet op med fiskebouillon får jeg en lækker cremet sauce.

Jeg har også brugt hel torskefilet, som jeg selv har hakket på en foodprocessor. Jeg oplever som regel at fiskehandlere ikke er særlig villige til at hakke fisken. I stedet bliver jeg tilbudt fiskehandlerens færdiglavede frikadellefars, som jeg synes der er blandet for meget mel og mælk i.

Når man hakker fisken selv bliver farsen også mere grov, og det synes jeg er lækkert.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer

Fiskefrikadeller
  • 500 – 600 g torskefilet.
  • 1 gult løg.
  • 50 g mel.
  • 1 æg.
  • ½ tsk allehånde.
  • 1 – 2 tsk salt.
  • Friskkværnet peber.
  • 2 spiseskefuld olivenolie til stegning..
  • 20 g smør til stegning.
Rejesauce
  • 400 g rejer i lage.
  • 20 g smør.
  • 1 spsk mel.
  • ½ tsk safranpulver.
  • 2½ dl fiskebouillon..
  • Salt og peber
Salat
  • Et lille Romaine salathoved.
  • 1 – 2 rødbeder.
  • 1 æble.
  • 2 spsk flydende honning.
  • 2 – 3 spsk solsikkeker.

500 g små kartofler

Fiskefrikadeller med rejer og safran

Tilberedningstid: 1½ time. 

Tilberedning:
Fiskefrikadeller med sauce af
rejer i safran og salat af rødbede og æbler

1 Hak torskefiletten på en foodprocessor. Rens løget og riv det fint på et rivejern.

2 Bland alle ingredienserne sammen til en fars, og lad den stå en halv time inden du steger frikadellerne.

Tilbered imens kartoflerne og salaten.

3 Skyl kartoflerne og kog dem i let saltet vand.

4 Skræl rødbederne og æblet og riv dem fint. Jeg har revet dem på en foodprocessor. Bland de revne rødbeder og æbler i en skål og vend dem i den flydende honning.

5 Skyl Romaine salaten og skær den i fine strimler.

6 Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande.

Stegning af fiskefrikadeller:

7 Varm olivenolie og smør på en pande. Form frikadellefarsen til mellemstore boller og steg dem gyldne på begge sider. Tryk dem let flade, når de er lagt på panden.

8 Dræn rejerne fra lagen. Varm smørret op i en kasserolle og svits rejerne i nogle få minutter i smørret. Kom safranen over. Drys melet over rejerne og rør det godt igennem. Hæld fiskebouillonen i kasserollen og kog det godt igennem under omrøring. Smag sovsen til med salt og peber.

9 Server fiskefrikadeller med de små kartofler, saucen. Anret den strimlede salat på tallerkenerne og salaten af rødbede og æbler. Drys de ristede solsikkekerner over salaten.

Streg

Se også min opskrift på Kulmule med peberrod.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: