Pocherede æg på salat-sandwich

Pocherede æg på ristet brød med strimlet romainesalat og italiensk skinke serveret med hjemmelavet hollandaise.

Jeg serverede retten på et lækkert madbrød, som et enkelt og simpelt aftensmåltid. Det er også velegnet at servere til en brunch på små toastbrød.

Sandwich med salat og pocherede æg

Hollandaise er ret simpel og hurtig at tilberede. Jeg tilbereder det over dampbad, så saucen bliver gennemvarmet. Den tilberedes først og holdes varm i en termokande eller i en tykbundet gryde oven på et fyrfad.

Æggene er nemmest at tilberede, når de er rimelig friske.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer:

  • 4 stykker godt madbrød.
  • ½ Romaine salat.
  • 200 g prosciutto crudo.
  • 8 æg.
  • 1 spsk eddike til pochering af æggene.
  • Olivenolie til at smøre på brødet.
  • Persille til pynt.
Hollandaise:
  • 3 æggeblommer.
  • 100 g smør.
  • 2 – 3 spsk hvidvins balsamicoeddike.
  • Salt og peber.

Tilberedning: 30  minutter.

Tilberedning:
Pocherede æg på romainesalat
med prosciutto crudo og hollandaise

Hollandaise:

1 Smelt smørret over svag varme, så de hvide affaldsstoffer bliver på bunden. Det er kun det klarede smør uden affaldsstoffer som skal anvendes.

2 Pisk æggeblommerne sammen med balsamicoeddiken i en skål.

3 Varm vand op i bunden af en lille kasserolle. Kom skålen med æggeblommerne i kasserollen. Skålen skal slutte tæt op til kasserollens kanter, så vanddampen ikke kan komme ned i æggene. Pisk æggeblommerne skummende med balsamicoeddiken over vandbad.

4 Hæld det klarede smør i de sammenpiskede æg i en tynd stråle, samtidig med at der piskes kraftigt. Når hollandaisen er blevet tyk og cremet tages skålen af varmen. Smag saucen til med salt og peber.

Hæld saucen op i en tykbundet gryde, som sættes over et fyrfad. Du kan også hælde saucen i en termokande, så den stadig er lun ved serveringen.

Pocherede æg på Romaine salat:

5 Skyl Romaine salaten godt. Snit den i fine strimler

6 Kog vand op i en pande med høje kanter. Vandet skal være mellem 65 og 68 grader varmt. Det må ikke koge under pocheringen, da det ellers vil ødelægge æggene.

7 Slå æggene ud et af gangen i et glas og kom æggene i vandet et af gangen. Anbring dem langs kanten og fyld panden op med æggene. Lad dem pochere i 3 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

8 Rist brødet let og kom olivenolie på brødet. Fordel Romaine salaten oven på brødene. Derefter prosciuttoen. Anbring to pocherede æg øverst på hvert brød og hæld hollandaise over æggene. Pynt med persille.

Streg

Se også  min opskrift på tomattærte med oliven og ansjoser.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: