Citronmuffins: Citrende velsmag

Citronmuffins med saft og kraft. Det er ved at være Påske og der skal påskefarver på bordet. Disse citronmuffins smager surt og sødt. Der er hurtige at røre sammen og bage.

Citronmuffins med citroinglasur og citronskal som dekoration

Ingredienser:

Du får 12 store muffins.

  • 2 æg.
  • 150 g smeltet smør.
  • 2½ dl mælk.
  • 200 g rørsukker.
  • 250 g hvedemel.
  • 30 g mandelmel.
  • 1 dl citronsaft (2 citroner).
  • 1 spsk revet citronskal.
  • ½ tsk fint salt.
  • 1 spsk bagepulver.
Glasur:
  • 100 g flormelis.
  • 1 – 2 spsk citronsaft.
  • Revet skal af citron til pynt.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Tilberedning:
Citronmuffins med citronglasur

Her er en lille video som viser processen med dejen.

1 Skyl citronen godt og riv den fint. Pres citronerne.

2 Pisk de våde ingredienser sammen. Kom æg, citronskal, citronsaft, mælk og det smeltede smør i og pisk det hele godt igennem.

 

3 Rør mel, salt og bagepulver sammen med mandelmelet i en skål.

4 Bland de sammenpiskede våde ingredienser sammen med de tørre. Rør det godt sammen.

5 Hæld dejen i en sprøjtepose. Klip spidsen af og sprøjt dejen i muffinsforme.

6 Bag dine muffins i 15 – 20 minutter på 180 grader vamluft.

7 Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.

8 Rør flormelis sammen med citronsaft og kom dem på dine muffins. Pynt dem eventuelt med revet citronskal.

Streg

Se også min opskrift på Citrontærte.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: