Bowl med kål, bulgur og Serrano

Fyldig og lækker bowl med kål, ruccola, bulgur, mozzarella og sprød serranoskinke. Bulgur mixet med krydderurter og grøntsager.

Der skal salat på bordet. Min mand Karsten er hjemme igen efter nogle strabadserende dage i valglandet. Vores søn er kommet forbi efter en lang arbejdsdag, så de er begge sultne. De er med på at aftenmenuen står på en blandet salat. Den skal bare være mættende.

Derfor har jeg også kogt bulgur, som jeg har mixet med forskellige krydderurter, grøntsager og krydderier. Det giver min salat mere smag og mætter. Jeg serverer også et godt madbrød til min salat.

Jeg er stadig til kål i min salat, da jeg synes at der er mere bid i kål end den grønne salat. Salat eller bowl med kål mætter også mere end den grønne salat. Jeg krydrer salaten med lidt ruccola.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • ½ savoykål.
  • 1 håndfuld ruccola.
  • 1 forårsløg.
  • 150 g frisk mozzarella.
  • 3 mellemstore tomater.
  • 8 skiver Serranoskinke.
  • Hakket purløg.
Bulgur:
  • 1½ dl Bulgur.
  • 3 dl vand.
  • 1 grøntsagsbouillonterning.
  • 1 forårsløg.
  • 1 rød peber.
  • 1 fed hvidløg.
  • 4 blade salvie.
  • 1 spsk olivenolie.
  • 1 fed hvidløg.
  • 1 tsk spidskommen.
  • Salt og peber.
  • 2 spsk appelsinsaft.
Dressing:
  • 5 spsk olivenolie.
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike.
  • 1 tsk flydende honning.
  • 1 tsk dijonsennep.
  • Salt og peber.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Kogetid for bulgur: 10 minutter.

Ristning af Serranoskinke: 5 minutter.

Tilberedning:

Salat Kål og bulgur

Start med at tilberede bulguren.

1 Skyl bulguren grundigt. Kog vandet op med bouillonterningen i en kasserolle. Kom bulguren i med olivenolien og kog den i 10 minutter.

2 Tag kasserollen af varmen og kom bulguren op i en skål. Løsn bulguren med en gaffel.

3 Gør forårsløget og hvidløget i stand. Skyl salvien. Hak forårsløg sammen med hvidløg og salvie.

4 Varm olienolien op på en pande og svits de hakkede grøntsager og krydderurter i nogle få minutter uden at de tager farve. Tag dem af panden og hæld dem over bulguren.

5 Skyl den røde peber og fjern kernerne og de hvide strenge. Skær den i mindre stykker.

6 Hæld appelsinsaft, den hakkede røde peber i bulguren og rør det hele godt igennem. Smag den til med spidskommen, salt og peber. Stil skålen til side.

7 Sæt ovnen på 200 grader.

8 Skyl savoykålen og skær den i tynde strimler. Skyl ruccolaen og lad den dryppe af.

9 Skyl forårsløget og tomaterne. Snit forårsløget fint og skær tomaterne i mindre stykker.

10 Hæld lagen fra mozzarellaen og skær den i mindre mundrette stykker.

11 Anbring skiverne af Serranoskinken på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen. Det tager 5 – 10 minutter.

12 Bland dressingen.

13 Anret salaten på et fad. Anbring savoykålen nederst derefter ruccolaen, forårsløgene, bulguren, mozzarellaen og tomaterne. Hæld dressingen over.

14 Knæk de sprøde Serranoskiver i mindre stykker og fordel dem over salaten. Drys hakket purløg over salaten.

Server et godt brød eller flûte til.

Streg

Se også min opskrift på spidskål, radicchio, ærter og tapenade

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: