Muffins med ribs og mynte
Sommerlige muffins med ribs og friskhakket mynte. Ribsene har trukket i sukker og frisk hakket mynte og giver en syrlig frisk smag til de søde muffins.
Nu står sommeren forhåbentlig lige for døren, så vi kan rykke ud fra vores huler og indtage det udendørs liv. Skal du have kaffen med på skovtur er disse muffins med ribs og mynte perfekte kager at medbringe på turen.
Krydderplanterne står allerede frodige i potter og bed. Bærbuskene bugner snart med bær, som vi kan høste og nyde godt af friske og i bagværk som muffins.
Jeg havde nogle ribs tilbage i fryseren som jeg brugte til mine muffins. De er helt fine at anvende.
Ingredienser:
Du skal bruge muffinsforme og der bliver ca 20 muffins af opskriften.
Dej:
- 200 g blødt smør.
- 300 g sukker.
- 6 æg.
- 175 g mel.
- 100 g mandelmel.
- 2 kviste mynte.
- Korn af ½ vaniljestang.
- ½ tsk salt.
Fyld:
- 200 g ribs.
- 4 spsk rørsukker.
- 2 kviste mynte.
Tilberedningstid: 2 timer med trækketiden til ribsene. Anvender du frosne ribs, skal du beregne lidt mere tid til optøning af ribsene.
Bagetid: 20 minutter ved 200 grader konventionel varme.
Tilberedning
Muffins med ribs og mynte
Ribsfyldet:
1 Skyl myntebladene og hak dem fint. Bland dem sammen med ribsene og rørsukkeret. Lad det stå og trække på køkkenbordet en time.
Hvis du bruger frosne ribs, kan du blande dem sammen med mynten og sukkeret og lade dem stå til ribsene er tøet op.
Dej:
2 Tænd ovnen på 200 grader konventionel varme.
3 Skrab kornene ud af vaniljestangen. Mas dem ud i noget af sukkeret.
4 Pisk smørret godt sammen med vaniljesukker og sukker til det er blevet lyst.
5 Pisk æggene i et af gangen. Pisk til du har en jævn blanding.
6 Skyl myntebladene og hak dem fint. Rør de hakkede mynteblade sammen med salt og mandelmelet i ægge-, smør- og sukkerblandingen.
7 Vend ribsene i melet og vend det i dejen til en jævn masse.
8 Hæld dejen i muffinsformene og bag dem i 20 minutter ved 200 grader.
Se også min opskrift på citronmuffins.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar