Ovnbagt laks med crispy topping

Ovnbagt laks toppet med persillepesto med hasselnødder. Serveret med små nye kartofler, ærter og nye gulerødder og en skummende aromatisk limesauce.

Ovnbagt laks med persillepesto, nye grøntsager og skummende limesauce

De nye grøntsager er ved at komme på markedet. Ikke i min have, men det er muligt at få nye danske ærter og gulerødder. De nye danske kartofler er stadig ubetalelige, derfor bliver det små danske kartofler fra sidste år. Det er da til at betale.

Fisk er godt, og ovnbagt laks med persillepesto er hurtigt og nemt at tilberede. Jeg har anvendt laksestykker med skind. Man kan også anvende et stykke af en lakseside.

Jeg er også tilhænger af en lækker lille sauce til de nye grøntsager. Skummende limesauce.

Der er noget flot ved at servere en skummende sauce. At tilberede en skummende sauce er egentlig ret simpelt. Der er ikke anvendt æggeblommer, blot en fiskebouillonterning, som koges op med vand og limesaft. Lidt fløde til at gøre smagen blød og rund.  Saucen blendes lige inden den serveres. Mere simpelt kan det vist ikke være.

Jeg serverede de nybælgede ærter som de er.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 4 stykker laksestykker med skind ca 150 – 200 g per stykke.
Crispy topping:
  • 2 håndfulde hakket persille.
  • 2 fed hvidløg.
  • 30 g hakkede nødder.
  • ½ dl olivenolie.
  • salt og peber.Ovnbagt laks med persillepesto
Tilbehør:
  • 500 g nye små kartofler.
  • 1 bundt nye små gulerødder.
  • 200 g nybælgede ærter.
Skummende limesauce:
  • 2½ dl vand.
  • 1 terning fiskebouillon.
  • Revet skal af en lime.
  • Saft af ½ lime.

Tilberedningstid: 1 time.

Bagning af laksen: 15 – 20 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Tilberedning

Ovnbagt laks med crispy topping

1 Vask kartoflerne godt, hvis du vil servere dem med skal. Skrab gulerødderne. Kom kartoflerne i en gryde med letsaltet vand. Kog dem i 10 minutter. Kom gulerødderne i gryden til kartoflerne og kog dem med i 10 minutter. Tag dem af varmen og lad dem blive i gryden.

2 Bælg ærterne og kom dem i en skål.

Topping af persillepesto

3 Skyl persillen, rens hvidløgsfeddene. Kom persillen i en lille hakker eller blender sammen med hvidløg, nødder og olivenolie. Hak det hele til en grov pesto. Smag til med salt og peber.

4 Anbring laksestykkerne på et ovnfast fad. Fordel persillepestoen over laksestykkerne. Bag laksen i 15 – 20 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Skummende limesauce

5 Skyl limen godt og riv skallen. Pres saften af den halve lime.

6 Varm vand og bouillonterning op til kogepunktet i en lille kasserolle. Kom limeskal og limesaft i bouillonen og lad det koge i nogle minutter.

7 Kom fløden i og kog saucen op.

8 Blend saucen til den er skummende med en stavblender.

Server den bagte laks sammen med de kogte kartofler og gulerødder samt de nybælgede ærter. Hæld den skumme sauce over grøntsagerne.

Streg

Se også min opskrift på varmrøget laks på webergrill.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: