Sommerlig tysk inspireret salat

Sommerlig tysk inspireret salat med fint snittede grøntsager, grøn salat, feta, tysk røget skinke garneret med spejlæg. Det er en nem, let og mættende bowl i varmen.

Tysk inspireret sommersalat - bowl

Det er varmt her i Sydtyskland og derfor skal aftensmaden den sidste aften være nem og let. Jeg er blevet inspireret af den tyske dressing, som jeg har fået til flere salater her i Tyskland. Dressingen er tilberedt af yoghurt, en smule fløde, sukker og citronsaft.

I den tyske by Führt har jeg fundet en tysk kraftig røget skinke, som jeg har tænkt at komme i salaten.

Nu er vi jo i Tyskland og derfor må der spejlæg oven på for at fuldende en sommerlig tysk inspireret salat og tilegnet salaten det tyske køkken.

Ingredienser:

Salaten er til 2 personer.

  • Blade af et lille grønt frisé salat-hoved.
  • 2 tomater.
  • ¼ salatagurk.
  • ¼ rød peber.
  • 5-6 radiser.
  • Nogle tyndt skårede skiver af et gult løg.
  • 25 g feta.
  • 50 g røget skinke eller bacon.
  • 2 æg.
  • 1 spsk olivenolie til stegning af skinke og æg.
Dressing:
  • 3 spsk yoghurt 1,5% fedtindhold.
  • 1 spsk fløde.
  • 1 spsk citronsaft.
  • 1 spsk sukker.

Tilberedning: 20 minutter.

Tilberedning
Sommerlig tysk inspireret salat med spejlæg

1 Skyl den grønne frise salat godt. Lad den dryppe godt af og riv den i mindre stykker.

2 Skyl grønsagerne. Rens løget. Skær det hvide af den røde peber. Skær grøntsagerne i fine, tynde skiver.

3 Rør dressingen sammen.

4 Skær skinken eller baconen i skiver og mindre stykker. Varm olivenolien op på en pande og steg kødet ganske kort. Pas på kødet ikke bliver for tørt og kedeligt.

5 Anbring din salat på et fad. Fordel de fintskårne grøntsager og det stegte kød oven på salaten. Gem nogle skiver radiser til at drysse over spejlæggene.

6 Hæld dressingen over salaten.

7 Spejl æggene lige før serveringen af din salat. Anbring spejlæggene oven på salaten og drys skiver af radiser over.

Streg

Se også min opskrift på salat af savoykål, græskar, spæk og ost.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: