Hvilling med palmekål

Stegt Hvilling med palmekål, mos af selleri, gulerod og kartofler og en nem hollandaise. Friske figner serveret med gedefriskost.

Stegt hvilling med palmekål og figner

Hvilling er en fisk i familie med torsk. Den er lidt mere fast end torsk og derfor god at stege. Hvilling fiskes i de danske farvande og er rimelig i pris. Det var den billigste fisk hos fiskebilen i Malling.

Jeg har stegt filet af hvilling på skindsiden, så skindet bliver sprødt og lækkert.

Palmekålen er stegt sprødt i lidt olivenolie sammen med hvidløg. Det passer fint til fisken, da det kan minde lidt om tang, når det steges sprødt.

Jeg har valgt den nemme løsning med hollandaisen og tyet til Knorrs den bedste. Den smager fint og nemt og hurtigt at tilberede til en hverdagsmiddag.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Fisk:
  • 2 hvillinge filetter – ca 500 g.
  • 1 spsk smør.
  • 2 spsk olivenolie.
  • Salt og peber.
  • Et bundt bredbladet persille.
Mos af selleri:
  • 10 mellemstore kartofler.
  • 1 lille selleri.
  • 2 gulerødder.
  • 1 spsk smør.
  • ¼ dl mælk.
  • Salt og peber.
Palmekål:
  • 8 blade palmekål.
  • 1 – 2 fed hvidløg.
  • 1 spsk olivenolie.
Hollandaise:
  • 1 brev Knorr hollandaise.
  • 20 g smør.
  • 2½ dl mælk.
Figen med gedefriskost:
  • 2 friske figner.
  • 2 spsk gedefriskost.

Tilberedningstid: 1 time

Tilberedning:
Stegt hvilling med palmekål

Grøntsagsmos

1 Skræl kartofler, selleri og gulerød. Skær dem i mindre stykker og kog dem i vand i 25 minutter.

Palmekålen

2 Skyl palmekålen. Skær den grove midterstreng af. Snit palmekålen i tynde strimler.

3 Rens hvidløgsfeddet og hak det fint.

4 Varm olivenolien op på en pande og steg den snittede palmekål sammen med det hakkede hvidløgsfed til palmekålen er blevet sprød. Sluk for panden og lad det stå til serveringen.

Stegt hvilling

5 Skyl persillen og hak den fint. Lad nogle hele stilke være tilbage til pynt.

6 Del hvillinge filetterne i to.

7 Varm smør og olivenolie op på en pande. Lad smørret bruse af.

8 Steg hvillingefileterne på skindsiden. Drys salt og peber på kødsiden. Læg evt. et låg på, så steger fisken hurtigere. Fisken skal stage 7-8 minutter.

Mens fisken steger tilberedes grøntsagsmosen og hollandaisen.

Mos af selleri

9 Hæld vandet fra grøntsagerne og kom 1 spsk smør i gryden og læg låget på. Lad det stå i nogle få minutter til smørret er smeltet.

10 Pisk grøntsagerne til mos med en håndmixer. Mosen må gerne være lidt grov – med klumper.

Hollandaise

11 Smelt smørret i kasserollen. Kom pulveret i det smeltede smør og rør det sammen med det smeltede smør.

Hollandaise

12 Hæld mælken i og rør rundt indtil det koger. Pisk sovsen godt igennem.

Figen med gedefriskost

13 Del hver figen i 4 stykker. Anret figenstykkerne med en klat gedefriskost ovenpå.

Servering. Du kan vælge at anrette maden på fade eller på tallerkener. Varm evt. palmekålen før servering. Server fisken med grøntsagsmosen og hollandaisen og anret den sprøde palmekål ved siden af sammen med figenstykkerne.

Streg

Se også min opskrift på Kulmule iklædt spansk skinke.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: