Salat med Rødkål og selleri remoulade

Salat med rødkål og selleri remoulade og små smagsnuancer af jul, som dadler, bacon og rødkål.

Salat med rødkål og selleri remoulade

I den kommende tid vil vi gå ombord i julekager, æbleskiver, risengrød med kanelsukker og en klat smør og hvad vi ellers fylder os med.

Derfor synes jeg at det er befriende at tilberede en salat med rødkål og iceberg salat, som kan være lidt en modvægt til det søde og de mange andre lækre juletilbud. Jeg har dog tilladt mig at tilføre salaten en smule mayonnaise, da jeg synes at det er lidt svært at servere ren selleri.

Jeg serverede et hjemmebagt flûte til salaten.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Salat med rødkål og selleri remoulade
  • ½ lille rødkål.
  • ½ iceberg salat.
  • 4 skiver bacon.
  • 1 lille håndfuld valnødder.
  • 2 tomater.
  • 125 g frisk mozzarella.
  • ½ fennikel.
  • 2 dadler.
  • 4 blade salvie.
  • Selleri remoulade af ½ lille selleri.
Dressing:
  • 4 spsk god olivenolie.
  • ½ tsk dijonsennep.
  • 1 spsk hvidvinseddike.
  • Salt og peber.

Selleri til selleri remoulade

Tilberedning
Salat med kål og selleri remoulade

1 Tilbered selleri remoulade – se opskriften her (åbner i nyt vindue).

2 Skær bacon i tern og steg dem sprøde på en pande. Læg baconterningerne på et stykke køkkenrulle og lad dem svale af.

3 Skyl rødkålen, iceberg salaten, fenikel, tomat og salvieblade og lad grøntsager dryppe af.

4 Skær rødkål, fennikel og iceberg salaten i ultra tynde skiver. Skær tomaterne i skiver.

5 Tag stenene ud af dadlerne og skær dem i mindre stykker.

6 Tag mozzarellaen ud af væsken og lad osten dryppe af. Skær den i skiver og del skiverne i mindre stykker.

7 Hak valnødderne groft.

8 Hak salvien groft.

9 Anret ingredienserne til  salaten på et fad.

10 Fordel tomatskiverne oven på iceberg salaten og derover mozzarellaen. Drys de hakkede salvieblade over.

11 Fordel de hakkede valnødder over rødkålen.

12 Anret den skivede fennikel ved siden af rødkålen og fordel de hakkede dadler over. Fordel dressingen over salaten og kålen.

13 Anret selleri remoulade.

14 Anret til sidst de stegte bacontern. Pynt eventuelt med basilikumblade.

Server et godt brød til salaten.

Streg

Se også min opskrift på Fyldig salat med grønne linser.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: