Salat med spidskål og baked beans

Salat med spidskål og baked beans er mit forslag til ugens salat. Det er en helt igennem vegetarisk salat.

Salat med baked beans

Jeg elsker kidneybønner og jeg serverer dem i en krydret tomatsauce. Jeg har valgt at tilberede bønnerne helt fra bunden, med udblødning og kogning. Man kan også vælge den nemme løsning at købe en dåse kidneybønner, som bare kan kommes direkte i saucen.

Salaten er en kombination af rød og hvid spidskål, glaskål, appelsin og baked beans. Salaten krydres med feta, kapers og råsyltede rødløg.

Dressingen er en creme af gedefriskost og mayonnaise, som jeg havde til overs fra en tapas med røget laks. Den passer også perfekt til denne salat.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Salat:
  • ½ hvidt spidskål.
  • ½ rødt spidskål.
  • ½ glaskål.
  • 1 appelsin.
  • Nogle løgringe af  råsyltet rødløg.
  • 50 g feta.
  • 4 spsk kapers.
Baked beans:
  • 100 g kidneybønner.
  • 1 ds hakkede tomater.
  • 1 fed hvidløg.
  • ½ løg.
  • 1 spsk olivenolie til stegning.
  • 2 spsk flydende honning.
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 laurbærblade.
  • ½ dl fløde (creme fine kan bruges).
  • Salt og peber.
Dressing:
  • 50 g gedefriskost.
  • 1 spsk mayonnaise.
  • 1 knsp tørret rosmarin.
  • Peber.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Tilberedning af kidneybønner: Trækketid 10 – 12 timer. Kogetid: 20 minutter.

Tilberedning:
Salat med spidskål og baked beans

Baked beans:

1 Kidneybønnerne lægges i vand i 10 – 12 timer og koges 20 minutter i letsaltet vand.

2 Rens løg og hvidløgsfeddet. Hak hvidløgsfeddet fint og løget groft.

3 Varm olivenolien op i en kasserolle og svits hvidløg og løg i olivenolien uden at løg og hvidløg tager farve.

4 Kom de hakkede tomater i kasserollen sammen med timian og laurbærblade. Kog det op og lad det simre i 10 – 15 minutter.

5 Kom fløden i saucen og lad den koge godt igennem. Smag til med honning, salt og peber.

6 Dræn kidneybønnerne for vand eller lage, hvis du anvender kidneybønner fra dåse. Kom kidneybønnerne i kasserollen og lad saucen småkoge, indtil kidneybønnerne er blevet varme.

Dressing:

7 Rør mayonnaise sammen med gedefriskosten og smag til med rosmarin og peber.

Salat:

8 Skyl den hvide og røde spidskål. Skær kålen i ultra tynde strimler.

9 Skræl glaskålen og riv den groft.

10 Skræl appelsinen og fjern den hvide hinde. Skær appelsinen i tynde skiver.

11 Anret spidskål, glaskål og den skivede appelsin på et fad så der er plads til den varme bønneret.

12 Smulrer fetaen og fordel den over salaten. Anret kapers oven på den røde spidskål og ringe af råsyltet rødløg oven på den hvide spidskål.

13 Anret bønnerne I midten af salatfadet.

Server gerne et godt madbrød til salaten.

Streg

Se også min opskrift på Sandwich med kylling og sølvbede.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: