Chokolademousse med chantilly creme
Chokolademousse med chantilly creme. Chokolademoussen er en ægte fransk chokolademousse, som har en kraftig chokoladesmag. Den er pyntet med chantilly creme og frysetørrede hindbær.
Denne chokolademousse med chantilly creme er en lækkerbisken oven på en skøn middag. Det er en fed og lækker mousse. Hver mundfuld er som at spise en fyldt petit four. Derfor vil jeg anbefale at man anretter desserten i små portioner.
Jeg har anvendt mørk chokolade med 70% cacao. Det forstærker smagen af chokolade. Chokolademoussen er pisket med æggeblommer, hvilket giver moussen den fyldige smag.
Ingredienser:
4 – 6 portioner.
Chokolademousse:
- 175 g mørk chokolade 70%.
- 4 spsk vand.
- 15 g smør.
- 4 pasteuriserede æggeblommer.
- 4 pasteuriserede æggehvider.
- 3 spsk sukker.
- Korn af ½ vaniljestang.
Chantilly creme:
- 1½ dl fløde.
- 2 tsk sukker.
- Korn af ½ vaniljestang.
- Frysetørrede hindbær til pynt.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tid på køl: 4 – 6 timer.
Tilberedning:
Chokolademouse med chantilly creme
Chokolademousse:
1 Hak chokoladen groft.
2 Varm chokoladen op sammen med vandet under omrøring i en tykbundet kasserolle.
3 Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i den smeltede chokolade en af gangen. Pisk godt til chokolademassen bliver tykkere.
4 Pisk det kolde smør i.
5 Pisk hviderne stive.
6 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i noget af sukkeret.
7 Tilsæt sukker og vaniljesukker til hviderne og pisk til du får en let marengs. Når piskerisene løftes op skal der dannes toppe.
8 Vend marengsen i den lune chokoladeblanding.
9 Fordel moussen i glas og stil dem på køl i min. 4 timer.
Chantilly creme:
10 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i sukkeret.
11 Pisk fløden til en let skum og pisk vaniljesukkeret i.
12 Kom chantilly cremen i en sprøjtepose med en rillet tylle. Sprøjt små toppe på chokolademousse inden servering. Drys frosne hindbær på.
Se også min opskrift på Panna cotta med appelsin og solbær.
Skriv et svar