Spaghetti Carbonara
Sphagetti Carbonara kan føres tilbage til Romerriget. Der er flere forklaringer på navnets oprindelse. Nogle mener at det var en ret, som blev serveret for kularbejderne, deraf navnet carbone, som betyder kul, andre mener, at navnet carbone skyldes, at bacon og peberstykkerne lignede kul, og andre igen, at retten er opfundet af de italienske Carbonari, kulmændene som var et italiensk hemmelig laug eller loge.
Ikke desto mindre er retten en traditionel Italiensk spaghettiret, som oprindelig bestod af kogte rørnudler (på italiensk: “penne”), stegte stykker af bugflæsk (“pancetta”) og revet fåreost (“piccorini”).
I dag bruger man tørret spagetti, og hvis man kan få pancetta, så er det i dag saltet og krydret bacon rullet sammen som en pølse. Det er værd at bemærke, at det ikke er røget.
Opskrift Spaghetti Carbonara til 4 personer:
Ingredienser:
- 180 g tørsaltet bacon skåret i tern.
- 1 løg.
- 2 fed hvidløg.
- 2 kviste timian.
- 2 spsk smør.
- 1 dl hvidvin.
- 3 æg.
- 100 g parmesan.
- 300 g tørret spaghetti.
- Salt og peber.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tilberedning:
Spaghetti carbonara
1 Hak baconen. Rens løget og hak det groft. Rens hvidløgsfeddene og hak dem. Skyl timiankvistene.
2 Riv osten.
3 Pisk æggene sammen.
4 Bland de piskede æg og den revne ost sammen og kom salt og peber i.
5 Varm smørret op i en gryde. Kom bacon, løg, hvidløg og timian på panden og steg det hele godt igennem.
6 Kom hvidvinen i og lad den koge næsten helt ind. Sluk for varmen
7 Kog spagettien og hæld vandet fra.
8 Kom æg og osteblandingen sammen med spaghettien på panden til baconen. Vend det hele godt igennem til sovsen har en cremet konsistens.
Server evt. hakket persille til.
Server spaghettien i dybe tallerkener.[/one_half]

Jeg har en version af denne ret, men med rejer. Jeg har kaldt den “Spaghetti Shrimponara”. Se opskriften her.
Skriv et svar