Marengs med lakridssmag
Marengs med lakridssmag er bare en fuldtræffer. Seje marengs og bløde inden i med smag af lakrids er noget for de bedste slikmunde.
De kan spises til isdesserter eller bare som en lækkerbisken. Jeg har bagt små toppe som bare kan puttes i munden og lidt større marengsskyer, hvor man rigtig får den seje og bløde oplevelse, når man bider af den.
Ingredienser:
9 marengsskyer og ca. 20 marengstoppe.
- 3 pasteuriserede æggehvider.
- 130 g sukker.
- 110 g flormelis.
- 2 spsk lakridspulver.
Tilberedningstid: 1½ time inklusiv bagning
Bagetid: 60 minutter ved 110 grader.
Tilberedning:
Marengs med lakridssmag
1 Tænd ovnen på 110 g varmluft.
2 Pisk æggehviderne stive.
3 Kom sukkeret i og pisk til sukkeret er blevet helt optaget.
4 Sigt flormelis og lakridspulver i æggehvideskummet. Pisk marengsskummet til det er sejt.
Marengsskyer:
5 Anbring klatter af æggehvideskummet på en bageplade beklædt med bagepapir med to spiseskeer.
6 Bag dem i ovnen i 60 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en kagerist
Marengstoppe:
7 Kom resten af æggehvide skummet i en sprøjtemose med en sprøjtetylle på 5 mm i diameter.
8 Sprøjt æggehvideskummet i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages ved 110 grader i 50 minutter.
9 Tag dem ud og lad dem køle af på en kagerist.
Læg dine marengs i en kagedåse, når de er blevet kolde. Marengsene kan holde sig i nogle uger.
Se også min opskrift på Flødeis med karamelchokolade.
Skriv et svar