Grundlovsdag: Stegt flæsk

Stegt eller grillet flæsk hører Grundlovsdag til. Jeg serverer det med grøn salat med tomater, agurker, friskost af gedemælk, rødløg og basilikum. Dertil grillede grønne asparges garneret med hakket hvidløg og persille i en olie/eddikedressing. Til dessert: Kærnemælkskoldskål med hjemmebagte kammerjunker.

Stegt flæsk med salat

Grundlovsdag er her i Danmark en dag hvor vi fejrer grundloven med grundlovsmøder, højskolesange og familiesammenkomster.

Så kan dagen godt slutte af med en traditionel dansk middag. Hvad er mere nærliggende end at servere stegt flæsk og kærnemælkskoldskål med hjemmebagte kammerjunker til dessert.

Det er også højsommer og derfor griller jeg det stribede flæsk og de grønne asparges.

Man kan også servere nye kartofler til. Men mine kartofler er stadig lidt for små og jeg skal grave flere planter op for at få til et måltid mad til fire personer.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 16 skiver stribet flæsk. Normalt ville jeg sige nok til 4 personer, men stegt flæsk slår bremserne fra hos de fleste, så vurdér selv antallet ?.
  • 1 spsk fint salt.
Grillede grønne asparges:

Asparges

  • 1 bundt grønne asparges med min. 12 asparges.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 bundt persille.
Dressing:
  • 2 spsk olivenolie.
  • 1 tsk rødvinseddike
  • Salt og peber.
Grøn salat:

Salat med gedefriskost

  • 2 stk små hjertesalat.
  • 6 – 8 små cherrytomater.
  • 1 agurk.
  • 1 lille rødløg.
  • 50 g friskost af gedemælk (Jeg bruger President Rondelè).
  • 1 håndfuld basilikumblade.
Dressing:
  • ½ dl olivenolie.
  • 2 spsk hvidvinseddike.
  • Salt og peber.

Tilberedelsestid: 45 minutter med grilning.

Stegt flæsk

Tilberedning:
Stegt flæsk med grønne asparges og salat

1 Start med at salte det stribede flæsk. Læg flæsket i et fad og drys det med salt. Dæk kødet med husholdningsfilm og lad det stå mens du tilbereder asparges og salat.

Grillede grønne asparges:

2 Bræk det yderste bløde af de grønne asparges og skyl dem.
Tænd grillen og gril aspargesene gyldne.

3 Rens hvidløgsfeddene og skyl persillen. Hak hvidløgsfeddene og persillen sammen. Rens rødløget og hak det fint.

4 Rør olivenolie og rødvinseddike sammen og smag til med salt og peber.

5 Læg de grillede asaparges i et lille fad og hæld dressingen over. Kom det hakkede hvidløg og persille over og pynt til sidt med de hakkede rødløg.

Grønsalat med gedefriskost:

6 Skyl salaten godt og lad den dryppe af. Riv bladene i mindre stykker og anbring dem i en skål.

7 Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Rens rødløget og skær det i tynde skiver. Fordel sherrytomater og rødløg på salaten.

8 Skyl agurken og skær tynde skiver af den på langs på et mandolinjern. Rul dem sammen og anbring dem stående rundt om i salaten.

9 Smulr gedefriskosten og fordel den over salaten.

10 Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Pynt med basilikumblade.

11 Kødet grilles. Læg det saltede kød på grillen og grill det indtil det er sprødt og gyldent. Der skal tålmodighed til, hvis man vil have flæsket sprødt.

Nye kartofler er også godt til med hakket persille over og koldt smør.

Streg

En grundlovsmiddag indeholder også kærnemælkskoldskål med hjemmebagte kammerjunkere.

Se min opskrift på Kærnemælkskoldskål her.

Se min opskrift på kammerjunkere her.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: