Salat med prosciutto og pecorino
Salat med prosciutto og pecorino er en lækker tapas. Salaten er rucola og serveret med en creme af gedefriskost.
Rucola er en skøn salat, som med sine sprøde blade og den let bitre smag giver en god bund til den let salte italienske tørsaltede skinke prosciutto crudo.
Gedefriskost er også et godt alternativ til creme fraiche, når man skal servere en let og smagfuld creme til retten.
Hvis man ikke er så vild med gedeost, findes der også friskost af komælk.
Jeg har serveret den som en tapas, fordi jeg elsker at spise flere små retter. Det opfylder mine ønsker om at få så stor en smagsoplevelse som muligt under et måltid. Samtidig er det også med til at forlænge et måltid sammen med vennerne uden at blive overmæt. Med flere små måltider kan man have flere små pauser.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer
- 140 g prosciutto crudo.
- 125 g rucola.
- Ca 50 g pecorino.
Creme af gedefriskost:
- 4 spsk gedefriskost.
- 2 spsk mayonnaise.
- 2 spsk yoghurt 1½ %.
- Friskkværnet peber.
Tilberedningstid: 15 minutter.
Tilberedning:
Salat med prosciutto og pecorino
Det er en god ide at starte med at tilberede cremen af gedefriskost.
Creme af gedefriskost:
1 Rør gedefriskost, mayonnaise, yoghurt sammen til en ensartet creme. Smag den til med friskkværnet peber.
Anretning af salat med prosciutto og pecorino
2 Fordel rucolaen på 4 tallerkener.
3 Skær prosciutto skiverne igennem på langs og rul dem sammen. Anret dem oven på rucolaen.
4 Skær tynde skiver af pecorinoen og fordel dem oven på salaten.
5 Pynt med små klatter af gedeostcremen.
Server et godt madbrød til. Jeg serverede skiver at flettet surdejsbrød med oregano til retten, som du finder opskriften til her.
Se også opskrifter på andre tapas på bloggen. Du finder dem i menuen tapas.
Skriv et svar