Risotto med kulmule og safran

Cremet risotto med kulmule og safran. Nøglen til en god risotto er smagen og konsistensen. Risottoen skal være cremet og fløjlsblød.

Risotto med kulmule og safran

 

Jeg har hentet safran med hjem fra Spanien, hvor prisen er noget billigere en herhjemme. Jeg kan huske at man i min tidlige ungdom skulle på apoteket for at købe safran. Nu kan man da i det mindste købe det i et velassorteret supermarked.

Safran tilfører risottoen en smag af det sydlige Europa og fiskesuppe. Desuden får risottoen også en flot farve.

I stedet for kulmule kan man anvende kuller. Det er også en fast fisk, og så er den også væsentlig billigere end både kulmule og torsk.

Jeg har toppet min risotto med hakket mynte.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer.

  • 4 skalotteløg.
  • 3 spsk olivenolie.
  • 4 dl risottoris.
  • 3 dl hvidvin.
  • 1 – 1½ ltr bouillon.
  • 300 g kulmulefilet uden skind.
  • 1 tsk safran.
  • 1½ dl frisk revet parmesan.
  • 100 g rejer (gerne frosne, som tøs op inden brug).
  • Revet skal af 1 citron.
  • Friskkværnet peber.
  • Frisk hakket mynte til drysse oven på risottoen.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Tilberedning:
Risotto med kulmule og safran

1 Start med at gøre fisken klar. Skær den i mindre stykker.Gør bouillonen klar. Hvis du bruger bouillonterninger, så opløs dem i kogene vand. Skyl risene og lad dem dryppe af.

2 Skyl citronen og riv skallen fint.

3 Rens  løgene og hak dem fint. Varm olivenolien op i en gryde som kan rumme hele retten. Svits løgene i olien til de er blevet klare. De skal ikke tage farve.

4 Kom risene i gryden og lad dem stege med løgene til de er blevet hvide. Det tager nogle få minutter. Kom hvidvinen i gryden til risene og rør i risene til hvidvinen er blevet optaget helt i risene.

5 Tilsæt safran.

6 Kom bouillonen i lidt af gangen og rør rundt indtil væsken er helt optaget. Kom først mere bouillon i når væsken er helt optaget. Bliv ved med at tilsætte bouillon indtil risene er blevet møre og konsistensen er blevet cremet.

7 Kom fisken i risottoen og vend rundt i risottoen indtil fisken er gennemkogt.

8 Tilsæt den friskrevne parmesan og den revne citronskal.  Smag til me friskkværnet peber.

9 Kom til sidst rejerne i. De skal ikke koge med.

Server med friskhakket mynte og et godt glas hvidvin.

Streg

Se også min opskrift på spinatpasta og røget laks med friske hindbær.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: