Mandeltærte med ribs

Mandeltærte med ribs er en lækker dessertkage med friske ribs i bunden og ribsklaser til pynt.

Mandeltærte med ribs

 

Det er sommer og tid til at benytte sig af alle de skønne bær, som bærbuskene bugner med. Ribs er lidt sure, og måske derfor et bær, som er lidt overset. Jeg har lagt ribsene i en let sukkerlage, så de stadig bevarer deres friskhed. Ribsene er lagt oven på en mørdej.

Det er en kage, som smelter på tungen og som har en symfoni af sødme og ribsenes friskhed og syrlighed.

Mandeltærte med ribs har mazarin som fyld oven på ribsene. Glasuren er tilberedt med mosede ribs og citronsaft.

 

Mandeltærte med ribs

Ingredienser:

Opskriften passer til en tærteform på 22-24 cm i diameter.

Tærtebund:
  • 100 g smør.
  • 170 g hvedemel.
  • 2 spsk flormelis.
  • 1 æggeblomme.
Fyld af ribs:
  • 200 g ribs.
  • 3 spsk sukker.
Fyld af mazarin:
  • 150 g smør
  • 140 gr sukker.
  • 3 æg.
  • 2 spsk hvedemel.
  • 150 g mandelmel.
  • ½ tsk bagepulver.
Glasur:
  • 50 g ribs.
  • 250 g flormelis.
  • Saft af ½ citron.
  • 8 klaser ribs til pynt.

Tilberedningstid: 2 timer.

Bagetid: 40 minutter ved 175 grader konventionel varme.

Tilberedning:
Mandeltærte med ribs

Fyld af ribs:

1 Skyl ribsene og læg dem i skål. Drys sukkeret over ribsene og lad dem trække ca 15 minutter.

Tærtebund:

2 Ælt smør, mel, flormelis og æggeblomme hurtig sammen. Bred dejen ud i en tærteform. Tærteformen skal ikke smøres.

Fyld af mazarin:

3 Rør smør og sukker sammen til en jævn masse.

4 Pisk æggene i en af gangen.

5 Rør hvedemel, mandelmel og bagepulver i.

Mandeltærte med ribs:

6 Fordel ribsene over mandelbunden og derefter mazarinen.

7 Bag mandeltærten i en forvarmet oven ved 175 grader konventionel varme i 40 minutter. Tag tærten ud og lad den køle af i tærteformen.

Glasur:

8 Skyl ribsene og mos dem igennem en si. Rør saften sammen med flormelisen. Kom citronsaft i glasuren til den har den rigtige konsistens.

9 Bred glasuren ud  over tærten og pynt med klaser af ribs.

Streg

Se også min opskrift på Brownie med valnødder.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: