Salatbowl med palmekål og butterbeans

Salatbowl med sprødstegt palmekål og butterbeans er en lækker og smagfuld salat, som jeg serverede til min mand Karsten og mig en hverdagsaften.

Salatbowl med palmekål og butterbeans

 

Den sprødstegte palmekål er umami til denne mixede og fyldige salatbowl. Palmekålen er stegt med hvidløg, salvie og sesamfrø, og den giver salaten en ny dimension.

Du kan læse mere om palmekål her.

Palmekål

 

Jeg har også tilsat butterbeans til min salat, og sammen med de øvrige ingredienser indeholder salaten både proteiner og masser af vitaminer. Et godt madbrød vil være oplagt at servere til denne salatbowl. Jeg serverer gerne et stykke hjemmebagt surdejsbrød til en salat.

Butterbeans kan købes på dåse, som er lige til at komme i salaten.

Du finder opskrifter på et af mine surdejsbrød her.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer

Salatbowl:
  • 6 – 8 blade hjertesalat.
  • 6 små kogte kartofler.
  • 1 dl butterbeans i saltlage.
  • 1 tomat.
  • 1 rød peberfrugt.
  • 1 avocado.
  • 50 g feta.
  • 8 – 10 blade palmekål.
  • 2 fed hvidløg.
  • 4 blade salvie.
  • 1 spsk sesamfrø.
  • ½ tsk salt.
  • 3 spsk olivenolie til stegning.
  • 1 lille rødløg.
  • 1 spsk kapers.
  • Basilikumblade til pynt.
Dressing:
  • 1 dl god olivenolie.
  • 2 spsk hvid balsamico.
  • 1 tsk dijonsennep.
  • 1 spsk flydende honning.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Tilberedning:
Salatbowl med palmekål og butterbeans

1 Skyl salatblad og palmekål godt og tør dem.

2 Snit palmekålen i tynde strimler. Rens hvidløgsfeddene og skyl salvien. Hak begge dele fint sammen.

3 Varm olivenolien op på en pande. Svits hvidløg og salvie et kort øjeblik. Tilsæt de fintsnittede strimler af palmekål, sesamfrø og salt. Steg det ved svag varme i ca 5 minutter. Tag panden af varmen og lad palmekålen blive på panden til den skal anvendes.

4 Del den røde peberfrugt i to og anbring dem under grillen i ovnen, indtil de er blevet branket. Tag de to halve peberfrugter ud. Kom dem i en plastikpose, og lad dem køle af.  Så kan skindet tages af peberfrugten. Skær peberfrugtkødet i tynde strimler.

5 Dræn butterbeans for saltlagen.

6 Del hjertesalaten i mindre stykker. Skær de kogte kartofler i mundrette bidder. Del avocadoen og fjern stenen. Skær kødet i tern med en skarp kniv og tag kødet ud af skindet med en ske. Skær rødløget i tynde skiver. Skyl tomaten og skær den i mindre stykker.

Anretning:

7 Anret hjertesalaten og fordel de drænede butterbeans og strimler af rød peberfrugt over salaten. Anret de øvrige ingredienser hver for sig på fadet. Smulr fetaen og fordel den over salat, kartofler, tomater, avocado og hjertesalat. Pynt kartoflerne med løgringe og kapers. Pynt tomaterne med basilikumblade.

8 Rør dressingen sammen og hæld den over salaten.

Streg

Se også min opskrift på Hvilling med palmekål.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: