Figenkompot af friske figner
Figenkompot tilberedt af friske figner. Det er et lækkert tilbehør til ost og de lidt fede forretter som f.eks. kyllingelevermousse og anderilette.
Med sin søde og stærke smag giver den et god kontrast til det fede og sammen med råsyltede rødløg skaber den en god smagssymfoni.
Den søde figenkompot er også altid et hit til en god ost.
Jeg har tilberedt denne figenkompot af friske figner, da det nu er sæson for friske figner. Man kan sagtens tilberede figenkompot af tørrede figner. I det tilfælde, at man anvender tørrede figner, skal man tilsætte vand til fignerne, da det ellers vil være en noget tør og klistret kompot.
Jeg serverede min figenkompot til en kyllingelevermousse sammen med råsyltede rødløg. Det giver en skøn smagssymfoni.
Ingredienser:
- 200 g friske figner.
- 3 spsk crema balsamico eddike, Modema.
- 4 spsk rørsukker.
Hvis man anvender tørrede figner vil jeg anbefale at man tilsætter den samme mængde vand som fignerne vejer. F.eks. 100 g figner og 100 g vand. Kogetiden skal forlænges noget.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tilberedning:
Figenkompot af friske figner
1 Skyl fignerne og skær stilken af. Del fignerne i mindre både.
2 Kom figner, sukker og crema balsamico eddike i en lille kasserolle. Varm forsigtig op under kasserollen indtil fignerne afgiver væske.
3 Kog fignerne ved svag varme i 10 – 15 minutter. Eller indtil fignerne er kogt godt ud og du har en cremet kompot. Rør i jævnligt i kompotten.
4 Kom din figenkompot i et syltetøjsglas.
Figenkompotten skal opbevares uden for køleskabet, da den ellers bliver for stiv. Kompotten kan holde sig i flere uger.
Se også min opskrift på Chorizo med figner og løvstikkepesto.
Skriv et svar