Råsyltede rødløg
Råsyltede rødløg er et friskt og smagfuldt tilbehør til fisk og kød og vegetarretter. Det er et lækkert tilbehør, som med sin syrlige sødme klæder mange forskelligartede retter.
Jeg har altid råsyltede rødløg i køleskabet, og jeg tilbeder altid en stor portion af gangen. Det er en af mine basisingredienser. Det er et tilbehør, som er hurtig at tilberede og de syltede rødløg skal helst trække et par døgn i køleskabet før de smager af noget. De holder sig længe i køleskabet.
Ingredienser:
Der bliver 2 store glas af portionen.
- 1 kg rødløg.
- 1 l almindelig lagereddike.
- 800 g sukker.
- 5 laurbærblade.
- 30 peberkorn.
- 40 nelliker.
Tilberedningstid: ½ time.
Trækketid for de syltede rødløg: 2 døgns tid.
Tilberedning:
Råsyltede rødløg
1 Rens rødløgene og skær dem i ringe. Kom dem i et glas med et tætsiddende låg.
2 Kog eddike og sukker op. Kom laurbærblade, peberkorn og nelliker i og lad lagen koge i ca 10 – 15 minutter.
3 Hæld den kogvarme lage over løgene og sæt lågene på.
4 Sæt glassene med de råsyltede rødløg i køleskabet og lad det stå et par døgn, inden det skal anvendes.
De rødløgene holder sig i mange måneder i køleskabet.
Se også min opskrift på Anderilette med rødløg.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar