Hindbærsnitter: Hjemmelavet kvalitet
Hindbærsnitter af hjemmelavet kvalitet er alligevel de bedste. Sprøde og i en passende størrelse, med hindbærmarmelade, som smager af noget.
Hindbærsnitter er en af min mands foretrukne kager. Vi har haft en tradition med at købe hindbærsnitter til den medbragte kaffe, når vi tager på en længere køretur.
Nu synes jeg kvaliteten på de købte hindbærsnitter er meget varierende, derfor har jeg besluttet selv at fremstille dem.
Mine hjemmebagte hindbærkager er sprøde og i en passende størrelse. Jeg kan godt lide de runde hindbærkager.
Jeg har købt en god økologisk hindbærmarmelade til at komme imellem mørdejssnitterne.
Kagerne kan fryses uden glasur.
Ingredienser:
16 – 18 stk.
Jeg har anvendt en udstikker på 9 cm i diameter.
Mørdej:
- 240 g smør.
- 2 æg.
- 160 g flormelis.
- Korn af ½ vaniljestang.
- 60 g mandelmel.
- 470 g hvedemel.
- 1 tsk fint salt.
Fyld:
- Et lille glas god hindbærmarmelade.
Pynt:
- Flormelis.
- 1 spsk hindbærmarmelade.
- Vand.
- Frysetørrede hindbær.
Tilberedningstid: ca 1½ time.
Hviletid ½ time i alt.
Bagetid: 20 minutter ved 190 grader konventionel varme.
Tilberedning:
Hindbærsnitter: Hjemmelavet kvalitet
Mørdej:
1 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Knus dem i noget af flormelissen.
2 Pisk smør, æg og flormelis sammen.
3 Kom mandelmel, hvedemel og salt i smør, æg og sukkerblandingen. Ælt det hurtigt sammen og stil skålen i køleskabet en halv time.
Udrulning af snitterne:
4 Del dejen i to dele og rul hver del ud til en plade på 3 mm i tykkelsen. Stik 16 – 18 snitter ud af hver dejstykke med en udstikker på 9 cm i diameter. Læg halvdelen af de udstukne dejsnitter på en bageplade med bagepapir.
Bagning og fyldning af hindbærsnitter
Tænd ovnen på 190 grader konventionel varme.
5 Bred en tsk hindbærmarmelade oven på hver dejsnitte. Undlad at komme marmeladen helt ud til kanten.
6 Læg en dejsnitte oven på hindbærmarmeladen og bag hindbærsnitterne i 20 minutter ved 190 grader konventionel varme.
7 Tag hindbærsnitterne ud af ovnen og lad dem køle af på en kagerist.
Glasur:
8 Pres en smule hindbærmarmelade gennem en si. Rør flormelis, hindbærmarmelade og vand sammen til en tyktflydende glasur.
9 Bred glasuren ud over hindbærsnitterne og drys med frysetørrede hindbær.
Jeg pynter kun de hindbærsnitter som skal spises.
Hindbærsnitter uden glasur kan fryses. De kan også holde sig i en kagedåse i en lille uges tid.
Jeg kommer de optøede hindbærsnitter i en forvarmet ovn ved 190 grader i 5 minutter. Så er de sprøde igen.
Se også min opskrift på Vaniljemuffins med ribs.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar