Halloween muffins
Halloween muffins er lækre og saftige chokolademuffins pyntet til den store guldmedalje til Halloween.
Tiden nærmer sig Halloween, og det er blevet en fast tradition at Osvald og jeg bager chokolademuffins, som vi pynter med glasur i mange farver.
Osvald er blevet 7 år og han er ved at være suveræn som bagermester i mit køkken. Osvald er også ferm til at tage billeder, og vil gerne styre kameraet.
Der skal selvfølgelig også udhules græskar. Her får vi hjælp af Osvald far, som er mester i drabelige udskæringer. De skal være klar til det bliver mørkt, så de kan tændes på terrassen.
Nogle af græskarrene er rimelig store, men Osvald har mod på at gå i gang med at skrabe kødet ud af græskarrene.
Halloween muffins

Mine halloween muffins er hurtige at røre sammen og bage. De er bløde og saftige og begge drengene er vilde med kagerne.
Jeg synes at vaniljestængerne efterhånden er blevet meget dyre, bruger jeg indimellem vaniljepasta. Det kan man også godt anvende i denne opskrift.
Fordi det er halloween skal der mange farver til at dekorere kagerne med. Man kan sagtens bare pynte kagerne med almindelig glasur eller smørcreme, som jeg har anvendt i mine cupcakes med pistacie.
Ingredienser:
Der bliver 12 muffins.
Chokolademuffins:
- 125 g mør.
- 200 g sukker.
- 3 æg.
- 30 g cacao.
- 170 g mel.
- 2 tsk bagepulver.
- Korn af ½ vaniljestang.
- ½ tsk salt.
- 1½ dl cremefraiche 9 %.
Glasur:
- 200 g flormelis.
- Grøn, gul, blå, rød og sort konditorfarve.
Tilberedningstid: 40 minutter.
Bagetid: 20 minutter ved 200 grader konventionel varme.
Jeg har ikke sat tid af til dekorering af mine halloween muffins, da det er individuelt. Men det tog ½ time for Osvald og mig at dekorere kagerne.

Tilberedning
Halloween muffins
Chokolademuffins:
1 Tænd ovnen på 200 grader konventionel varme.
2 Smelt smørret og lad det køle af.
3 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene ud i lidt sukker. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps.
4 Si mel, cacao og bagepulver i dejen og rør dejen godt igennem med en røreske
5 Rør det smeltede og afkølede smør i dejen.
6 Rør til sidst creme fraichen i dejen.
7 Anbring 12 muffinsforme på en bageplade og fordel dejen i formene.
8 Bag dine chokolademuffins i 20 minutter ved 200 grader konventionel varme. Tjek evt. med en strikkepind, om de er bagt færdige. Når der ikke hænger noget ved strikkepinden er kagerne bagt. Lad dem køle af på en kagerist.
Dekorering af halloween muffins:
9 Bland flormelis og vand sammen til en rimelig fast glasur.
10 fordel glasuren i så mange skåle, som du ønsker at have af farver og fordel dem i sprøjeteposer.
11 Dekorer dine chokolademuffins.
Se også min opskrift på Græskarsuppe til Halloween.
Skriv et svar