Løgsuppe – en udsøgt og billig ret
Løgsuppe en udsøgt og billig ret. Løgsuppe er en fransk ret, som pirrer smagsløgene, og skal nydes med andægtighed.
Når jeg spiser løgsuppe går mine tanker hver gang tilbage til de gamle Les Halles i Paris. I Restauranten Au Pieds de Cochon (kan bedst oversættes til: Restaurant med grisetæer), smagte jeg løgsuppe første gang i halvfjerdserne. Restauranten findes stadig væk.
Løgsuppe er en billig ret. Du skal have tålmodighed, når du går igang. Der er ingen overspringshandlinger, hvis du vil have en lækker Soupe à L’oignon. Jeg har tilpasset opskriften for denne løgsuppe til et dansk køkken.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
- 750 g løg.
- 50 gr smør – rigelig smør, som de siger.
- 750 g okseboullion.
- 2 laurbærblade.
- 1 lille Kvist frisk timian.
- 8 peberkorn.
- 2 dl hvidvin.
- et skvæt sherry.
- 3 dl revet Vesterhavsost.
- 4 stykker brød.
- Salt og peber.
Tilberedningstid: 1½ time.
Tilberedning:
Løgsuppe – en udsøgt og billig ret
1 Rens løgene og skær dem i tynde skiver.
2 Smelt smørret i en gryde. Kom løgene i gryden inden smørret tager farve.
3 Steg de skivede løg i smørret ved svag varme. Det tager lang tid. Der skal røres i løgene jævnligt. Det er her der kræves tålmodighed. Løgene skal karamelliseres. Det er en vigtig del af suppen. Når løgene begynder at få farve, skal man være over dem hele tiden. De må ikke brænde på. Det kan tage op til en time at karamellisere løgene. Men hold ud.
4 Mens løgene steger ristes brødene i ovnen ved 180 g til de er tørre som tvebakker.
5 Når løgene er karamelliseret kommes bouillonen i. Krydderierne kommes i en pose af gaze eller papirs-tepose. Hvidvinen hældes i. Suppen småkoger med krydderierne i 15 minutter.
6 Smag din løgsuppe til med tør sherry, salt og peber.
7 Riv rigelig med ost.
8 Hæld løgsuppen i ovnfaste suppeskåle. Læg brødene oven på og kom rigeligt med revet ost på brødene.
Gratinering:
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
9 Sæt skålene med løgsuppe i ovnen ved 225 grader. Sæt skålene højt oppe i ovnen. Løgsuppen er klar når osten bobler og er gylden. Hold øje med det. Det går pludselig stærkt.
Servér din løgsuppe med en god Côte du Rhône.
Se også min opskrift på Fettucine med grønkål og gorgonzola.
Skriv et svar