Græskarsuppe til Halloween

Græskarsuppe skal der til Halloween. Denne græskarsuppe har smag af Indien med kokosmælk, ingefær og karrypasta sammen med spidkommen. Suppen er toppet med honningristede brødcroutoner.Græskarsuppe

Jeg har tidligere lavet suppe lavet på det græskar, der er opkaldt efter den nordlige Japanske ø Hokkaido. Det har jeg også som hovedingrediens til denne suppe.

Ingredienser:

  • 1 lille Hokkaido.
  • 1 porre.
  • 1 rød peber.
  • 2 gulerødder.
  • 1 gul chili.
  • 2 skalotteløg.
  • 2 fed hvidløg.
  • 2 cm frisk ingefær.
  • 5 dl grøntsagsbouillon.
  • 1 kvist timian.
  • 1 lille kvist rosmarin.
  • 1½ dl kokosmælk.
  • 2 tsk karrypasta.
  • 1 strøget tsk spidskommen.
  • Salt og peber.
  • 4 spsk olivenolie til stegning.
  • 2-4 spsk hakket persille.
Brødcroutoner
  • 2 skiver groft madbrød.
  • 20 g smør.
  • 4 spsk honning.

Tilberedningstid: 90 minutter.

Tilberedning:
Græskarsuppe til Halloween

1 Skyl hokkaidoen grundigt, fjern kernerne og skær den i mellemstore stykker.

2 Skyl porren og skær den i mindre skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver. Skyl den røde peber, fjern kernerne og skær den stykker.

3 Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker. Skyl krydderurterne og rib bladene af.

4 Skyl chilien, fjern kernerne og hak den fint. Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint. Rens skalotteløgene og hak dem fint.

5 Varm olivenolien op i en gryde, svits løg, hvidløg og chilien ganske kort. Tilsæt karrypastaen og lad den stege med et øjeblik.

6 Kom græskarkødet, porrestykkerne, gulerødderne, den røde peber, ingefæren og krydderurterne samt grøntsagsbouillonen i gryden.

7 Kog suppen op og lad den koge i ca 20 minutter til grøntsagerne er møre.

8 Blend suppen med en stavblender.

9 Kom kokosmælken i suppen sammen med spidskommen. Kog suppen op og smag til med salt og peber og eventuelt lidt mere spidskommen. Det afhænger af hvor stærk du vil have suppen.

Brødcroutoner:

10 Skær brødet i små terninger. Varm smørret op på en pande og steg brødterningerne i smørret til de er gyldne.

11 Hæld honningen over. Steg terningerne videre til de er sprøde.

Server suppen i små skåle toppet med brødcroutoner og hakket persille.

Streg

Se også min opskrift på Græskarsuppe, smagfuld og fløjlsblød.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: