Blomkålssuppe med squash

Lækker cremet blomkålssuppe med squash. Blomkålssuppen får en flot farve og en fyldig smag ved at tilsætte squash til suppen.

Blomkålsuppe med topping

 

Jeg elsker suppe og man kan jo koge suppe på hvad som helst. Blomkålssuppe må vel betegnes som en dansk klassiker. Min mand Karsten synes at blomkålssuppe kan være lidt kedelig, derfor vil jeg gøre en indsats for at få ham til at kunne lide min blomkålssuppe.

Karsten kan anbefale denne suppe, hvilket jeg opfatter som en succes.

Blomkål er en flot kål, som man egentlig ikke forbinder med kål. Blomkål er også sundt fordi der er masser af vitaminer og mineraler. Her vil jeg fremhæve kalk, fordi det er vigtigt at kende til alternative kalkindtag til mælkeprodukter.

Jeg har stegt tynde skiver af squash og hvidløg for at give blomkålsuppen ekstra smag og fylde, samtidig med at det giver suppen et flot grønligt skær. Blomkålen er kogt i bouillon i stedet for salt.

For at give min blomkålssuppe lidt ekstra pift har jeg toppet den med karamelliserede gulerodsstrimler.

Fløden kan erstattes med Creme Fine, hvis du ønsker at nedsætte kaloriemængden.

Blomkålssuppen kan serveres som en lækker lille forrret eller som en hverdagsmiddag. Spis bare brød til.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer

Blomkålssuppe:
  • 1 blomkålshoved.
  • 1 bouillonterning.
  • ½ squash.
  • 1 fed hvidløg.
  • 1 kvist timian.
  • 1 dl fløde.
Topping:
  • 2 gulerødder.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 2 spsk flydende honning.
  • 1 kvist timian.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Ingredienser til blomkålsuppe

 

Gulerødder strimles

Gulerodstopping.

Servering af blomkålssuppe.

Tilberedning:
Blomkålssuppe med gulerodstopping

Blomkålssuppe:

1 Skær det grønne af blomkålshovedet og del det i mindre buketter. Skyl blomkålen.

2 Kog blomkålen i en gryde med vand som lige dækker blomkålen. Kom en bouillonterning ved. Kog blomkålen i 15 minutter.

3 Skyl squashen og skær den igennem på langs og skær den i tynde skiver. Rens hvidløgsfeddet og hak det fint. skyld timianen og træk bladene af.

4 Varm olivenolie op i en gryde og svits squash, hvidløg timian. Steg det godt igennem til squashen er gennemstegt. Der skal røres i det, for at det ikke brænder på.

5 Tag den kogte blomkål med en hulske og kom den i gryden med squash. Steg det igennem et kort øjeblik. Det skal ikke tage farve.

6 Hæld ⅔ af kogevandet over blomkålen og squashen. Gem resten af kogevandet. Måske får du brug for det senere.

7 Kog suppen godt igennem. Blend suppen med en stavblender eller i en blender.

8 Kom fløden i suppen og kog den op. Smag suppen til med salt og peber og evt. en bouillonterning. Kom evt. lidt mere kogevand i suppen, hvis den er blevet lidt for tyk.

Topping af gulerødder:

9 Skræl gulerødderne og snit dem i strimler. Brug evt. et juliennejern. Skyl timiankvisten og rib bladene af.

10 Varm olivenolien op på en lille pande. Kom gulerodsstrimlerne på panden sammen med timian. Svits gulerodsstimerne kort i olivenolien.

11 Kom akaciehonningen over gulerodsstrimlerne og lad det simre ved svag varme til gulerodsstrimlerne er blevet karamelliseret. Rør i det jævnligt, så det ikke brænder på.

Server blomkålsstuppen toppet med gulerodsstrimlerne.

Streg

Se også min opskrift på på Pasta med squash og salvie.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: