Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran

Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran serveret med pommefrites og hjemmerørt aioli. Det er en af mine yndlingsretter.

 

Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran

Blåmuslinger er jo noget man kan få for en slik i Danmark. Limfjordens blåmuslinger. Alligevel smagte jeg første gang blåmuslinger, da jeg var i Frankrig. Det handler måske mere om, at jeg er fra en ø i Østersøen, hvor det først og fremmest er fisk, som bliver fisket. I min barndom fik jeg i hvert fald ikke serveret blåmuslinger.

Efterhånden dyrkes blåmuslinger flere steder langs kysterne.

Det er ikke altid at jeg serverer pomfritter til blåmuslinger, selv om der findes mange færdige pomfritter, som er lige til at komme i ovnen.

I stedet kan jeg finde på at servere et stykke brød til, hvis ikke vi bare nøjes med muslinger.

Der er virkelig mange måder at tilberede blåmuslinger på, men i dag har jeg tilberedt blåmuslingerne med safran.

Blåmuslingerne skal tjekkes:

Blåmuslinger er levende, når vi køber dem friske. Derfor er det en god ide at tjekke muslingerne inden de skal tilberedes. Muslingerne skal være hele og så skal de være lukkede.

Friske blåmuslinger lukker sig som regel alene ved at de bliver rystet rundt og skyllet under koldt vand, men ellers bank forsigtigt på skallen.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer som hovedret.

  • 1500 g friske blåmuslinger.
  • 2 skalotteløg.
  • 2 fed hvidløg.
  • 5-6 safran tråde.
  • 2 kviste timian.
  • 2 dl hvidvin.
  • Salt og friskkværnet peber.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Tilberedning:

Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran

1 Tjek blåmuslingerne, om de er hele og om de lukker sig ved at skylle eller banke let på dem. Smid de skadede og døde muslinger ud.

2 Skræl skalotteløg og hvidløg og hak dem i små stykker.  Svits det hele i olivenolie i få minutter i en gryde.

3 Skyl timian.

4 Hæld hvidvinen i gryden sammen med safran, timian, salt og peber.

5 Kom blåmuslingerne i gryden med det samme og læg låg på. Lad det koge op og småkoge i ca 5 – 10 minutter. Når muslingerne har åbnet sig er retten klar til servering

6 De blåmuslinger, som ikke har åbnet sig, kasseres.

Server de hvidvinsdampede blåmuslinger med pommesfrites og hjemmerørt aioli.

 

Du kan også servere et godt madbrød til retten.

Streg

Du kan også prøve min opskrift på Fiskefrikadeller med rejer i safran og salat.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: