Grillstegt lammebov

Grillstegt lammebov serveret med små  Ras el Hanout svitsede kartofler, kantarelsovs og årstidens grøntsager.

Grillstegt lammebov

 

Lammebov er et lækkert stykke kød på lammet, som er saftigt og har masser af smag, hvis det bliver stegt på den rigtige måde. Det er heller ikke det dyreste stykke kød på lammet.

Jeg har udbenet denne lammebov, krydret kødet og stegt lammeboven på grillen med indirekte varme.

Tilbehøret er små kartofler, som er kogt og derefter svitset i olie og krydderiet Ras el Hanout, en sauce af friske kantareller og friske salater af blomkål og rødkål.

Du finder opskriften på krydderiet Ras el Hanout her på bloggen.

Ingredienser:

Opskriften er til 6 personer.

Lammebov:
  • 1 lammebov.
  • 2 kviste frisk rosmarin.
  • 4 fed hvidløg.
  • Salt og friskkværnet peber.
Sovs af kantareller:
  • 200 g friske kantareller.
  • 15 g smør.
  • 2½ dl fløde.
  • Salt og friskkværnet peber.
Rødkålsalat:
  • ½ rødkål.
  • 1 mango.
  • 2 – 3 stilke frisk grønkål.
  • Olivenolie til bagning af grønkålen.
Dressing:
  • ½ dl olivenolie.
  • 2 spsk hvidvins balsamico.
  • Salt og friskkværnet peber.
Blomkålsalat:
  • ½ blomkål.
  • 1 bundt purløg.
  • ½ dl mayonnaise.
  • 1 dl fraiche 9%.
  • 1 fed hvidløg.
  • Salt og peber.
Svitsede små kartofler:

Tilberedningstid: 2½ time.

Grillstegning: 1½ time.

Grillstegt lammebov på grillen

Rødkålsalat

Blomkålsalat

Tilberedning:
Grillstegt lammebov

Grillstegt Lammebov:

1 Udben lammeboven, og skær sener og noget af fedet af.

Skyl rosmarin og rens hvidløgsfeddene. Hak rosmarin og hvidløgsfeddene groft.

3 Fordel de hakkede krydderurter på indersiden af lammeboven og drys med salt og peber. Bind lammeboven sammen med bomuldsgarn.

4 Start grillen og lad den blive rigtig varm. Kom boven på og grill lammeboven ved høj varme i ca 15 minutter eller indtil stegen begynder at boble og syde på yddersiden. Sluk for den direkte grillvarme.

5 Steg lammeboven i ca 90 minutter ved indirekte gril og ved ca 120 – 140 grader, eller indtil kernetemperaturen er 65 grader.  Lad den stå og hvile en halv time.

Rødkålssalat:

6 Skyl grønkålen grundigt og del den op i mindre buketter. Fordel  grønkålsbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Stænk med olienolie og drys salt over. Steg grønkålen i 10 – 12 minutter ved 160 grader, eller til grønkålen er sprød. Tag grønkålen ud og lad den køle af på en tallerken.

7 Skyl rødkålen og snit den fint.

8 Skræl mangoen og skær kødet af stenen. Skær mangokødet i finde strimler.

9 Anret den strimlede rødkål på et fad, fordel mangokødet oven på rødkålsalaten og pynt med  de sprøde grønkålsbuketter.

10 Rør dressingen sammen og hæld den over salaten.

Blomkålssalat:

11 Del blomkålene mindre blomkålsbuketter og skyl dem godt. Skyl purløgene og hak dem fint.

12 Kom blomkålsbuketterne i i hakker eller foodprocesser og hak dem fint.

13 Bland dressingen sammen og vend den hakkede blomkål og purløg i dressingen.

Ras el Hanout stegte kartofler:

14 Skyl kartoflerne og kog dem i let saltet vand i 15 minutter.

15 Varm olienolien op på en pande sammen med Ras el Hanout krydderiet. Steg kartoflerne sprøde på panden.

Sovs af kantareller:

16 Rens kantarellerne forsigtigt ved at fjerne grannåle eller andre urenheder. Skær kantarellerne i mindre stykker.

17 Smelt smørret på en pande og svits kantarellerne i smørret i nogle minutter. Hæld fløden over kantarellerne og lad sovsen simre i 5 – 10 minutter. Smag sovsen til med salt og peber.

Server den grillstegte lammebov med de svitsede kartofler, kantarelsovs, rødkålsalat og blomkålsalat.

Streg

Se også min opskrift på Risotto med kantareller og chorizo.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: