Græskarsuppe, smagfuld og fløjlsblød

Simpel og smagfuld græskarsuppe med en fløjlsblød konsistens til hverdag og fest, og som de fleste børn kan lide den.

Græskarsuppe, smagfuld og fløjlsblød
Græskarsuppe med Hokkaido og bacontopping

Denne græskarsuppe er simpel og smagen er enkel. Mit barnebarn Osvald på 7 år stod for snitning af grøntsagerne. Han sagde “den smager godt og den er ikke som en mos”. Her mener han en moset grøntsagssuppe.

Jeg har foreslået flere slags topping til suppen. Du kan holde græskarsuppen som en ren vegetarisk ret eller tilsætte en topping med bacon.

Ingredienser:

Opskriften er til 6 personer.

  • 2  porrer.
  • 800 g butternut græskar eller hokkaido.
  • 1 løg.
  • 3 gulerødder.
  • 3 fed hvidløg.
  • 2 kviste timian.
  • 2 blade laurbær.
  • 4 spsk olivenolie.
  •  5 dl vand.
  • 2 grønstsagsbouillonterning.
  • ½ tsk kardemomme.
  • ½ tsk allehånde.
  • Salt og  friskkværnet peber.
  • 1 dl fløde.
Topping:
  • Friskhakket basilikum.
Til de voksne:
  • 50 gr græskarkerner.
  • 5 g smør.
Alternativ topping:
  • 4 spsk tørsaltet bacon.
  • 2 spsk friskhakke salvie.
  • 10 g smør.
  • 6 spsk græsk yoghurt.

Tilberedningstid: 1 time.

Ingredienser til suppen

Tilberedning:
Simpel og smagfuld græskarsuppe

1  Butternut squash skal skrælles. Hokkaido skal bare skylles, da skrællen kan anvendes. Skær græskarret igennem og fjern kernerne. Skær græskarret i mindre stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

2 Rens porrene, hvidløget og løget og skær dem i grove skiver.

3 Varm olivenolien op i en gryde og og svits porrene, hvidløgene og løget til de har fået en anelse farve.

4 Kom græskarstykkerne i gryden sammen med gulerødder, laurbærblade og timiankviste. Hæld vand i gryden til grøntsagerne er dækket. Kom bouillonterningerne i gryden og krydr med salt og peber. Lad suppen koge i 30 – 40 minutter.

5 Blend suppen. Jeg bruger en stavblender. Hæld fløden ved og smag suppen til med kardemomme, allehånde, salt og peber.

Topping:

6 Hak basilikum groft. Smelt smørret på en lille pande og rist græskarkernerne nogle få minutter.

Bacontopping:

7 Skær baconen i små terninger og hak salvien.

8 Rist baconterningerne i lidt smør og tilsæt salvien. Steg det sammen, til baconterningerne er blevet sprøde.

Server suppen med eller uden toppingen.

Græskarsuppe, smagfuld og fløjlsblød
Græskarsuppe med Butternut squash

Streg

Se også min opskrift på porresuppe med kartofler og bacon.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: