Boller i karry med et tvist

Boller i karry er altid et lækkert måltid. Her med et lille tvist af revne gulerødder både i kødbollerne og i sovsen.

Boller i karry

Allehånde er også et krydderi, som giver kødet en ekstra smagsvariant.

Spidskommen findes allerede i karry, men jeg kommer lidt ekstra spidskommen i sovsen, for at give den ekstra fylde sammen med en smule flydende honning.

Jeg serverer boller i karry med jasminris.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Kødboller:
  • 400 g blandet svine og oksefars.
  • 4 spskf rasp.
  • 1 æg.
  • 1 løg.
  • 1 stor gulerod.
  • 1/2 dl mælk.
  • Salt og peber.
  • ½ tsk allehånde.
Karrysovs:
  • 40 g smør.
  • 1 mellemstor gulerod.
  • 3 – 4 tsk karry eller efter smag.
  • 3 spsk mel.
  • 1 knvsp spidskommen.
  • 1 spsk flydende honning.
  • 4 – 5 dl vand.
  • 1/2 dl fløde
Ris:
  • 3 dl jasminris.
  • 5 dl vand.
  • salt.

Tilberedningstid: 1 time.

Boller i karry serveret

Tilberedning:
Boller i karry med et tvist

Kødboller:

1 Pil løget og riv det fint. Skræl guleroden og riv den fint.

2 Kom svinefars, de revne grøntsager, et æg, rasp og krydderierne og rør farsen godt sammen. Rør mælken i farsen. Lad farsen hvile.

3 Kom vand i en gryde på 3 – 4 ltr sammen med 1 tsk salt. Kog vandet op.

4 Form kødbollerne med en ske og kom dem i det kogende vand. Lad dem småkoge indtil de kommer op og flyder i overfladen. Lad dem koge endnu et par minutter. Tag de færdigkogte kødboller op af vandet og lad dem dryppe af i et dørslag.

Ris:

5 Sæt risene over og lad dem koge mens sovsen tilberedes. Risene skal koge i 10 minutter og hvile 10 minutter i gryden med låg på.

Karrysovs:

6 Smelt smørret i en gryde. Kom karry i det smeltede smør og svits det i nogle få minutter. Kom den revne gulerod i gryden og svits den med et øjeblik uden at tage farve.

7 Kom melet i gryden og rør det godt igennem. Spæd sovsen op med vand indtil sovsen har den rigtige konsistens. Sovsen skal have en vis konsistens. Kom bouillonterningen i sovsen.

8 Kom fløden i sovsen og kog den godt igennem. Sovsen må gerne være lidt tyk og cremet. Smag sovsen til med spidskommen, salt og peber samt evt. flydenden honning.

9 Kom bollerne i et forvarmet fad og kom sovsen over.

Server jasminris til dine boller i karry.

Streg

Se også min opskrift på Frikadeller med stuvet spidskål.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: