Honningkager til pynt og spise

Honningkager til pynt og spise. Osvald og jeg har bagt honningkager. De smager som rigtig jul og med en snert af pebernødder. Der er altid knald på farverne når Osvald går igang med sprøjteposen.

Honningkager

Osvald dekorerer

Denne opskrift på honningkager kræver ikke lang forberedelse. Dejen er nem og sjov at rulle ud sammen med børn. Den kan udstikkes til honningkage-figurer og pyntes med glasur.

Ingredienser:

Der bliver ca 35 – 40 kager af opskriften.

Dej til honningkager:
  • 250 g fast honning.
  • 70 g smør.
  • 300 g hvedemel.
  • 2 strøgne tsk bagepulver.
  • 1 tsk stødt kanel.
  • ½ tsk stødt nellike.
  • ½ tsk stødt kardemomme.

Glasur:

Tilberedningstid: Honningkagedej 30 minutter

Afkøling af dej: 1 time i fryseren eller i køleskabet til næste dag.

Bagetid: 8 – 10 minutter ved 180 grader over- og undervarmet.

Osvald ælter dejen

Udstikning af honningkager

Tilberedning:
Honningkager til pynt og spise

1 Smelt honning og smør i en kasserolle. Lad den lige komme på kogepunktet. Lad den køle af 20 minutter i en dejskål.

2 Bland mel, bagepulver og krydderier i og ælt dejen hurtigt sammen til den er jævn og blank. Dejen er klistret.

3 Kom honningkagedejen i en plastikpose og læg den i køleskabet i et par timer eller til næste dag.

4 Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

5  Rul honningkagedejen ud på et melstrøet bord til en plade på ca 4 – 5 mm i højden.

6 Udstik figurer af dejen. Hvis du vil have et lille hul til en snor, så kan du bruge et sugerør til udstikningen.

7  Læg dine honningkager på en bageplade beklædt med bagepapir og  bag kagerne i 8 – 10 minutter. Kagerne er bløde når de tages ud, men bliver hårde, når de er blevet kolde.

8 Læg de bagte honningkager på en kagerist og lad dem blive kolde.

9 Rør flormelis ud med æggehviden. Glasuren skal være rimelig tykt, så den ikke flyder ud.

10 Dekorer honningkagerne. Lad glasuren blive helt stiv inden kagerne lægges i en dåse eller hænges op.

Streg

Se også min opskrift på Honningkager og honningkagehus. Her skal du lave en fordej, som skal ligge i ca 3 uger, inden den blandes sammen med de øvrige ingredienser.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: