Serranoskinke i flødespinat
Serranoskinke i flødespinat er en lækker lille tapas med en himmelsk smag af salt, sødt, bittert og umami.
Fløden giver en cremet konsistens og samler alle smagsindtrykkene. Til denne tapas er jeg blevet inspireret af Rosa Sala Burgaya. Jeg var så heldig at finde et eksemplar af hendes bog om Tapas i et antikvariat på Fiolstræde i København.
Jeg har anvendt hel spinat, som var løst frosset. Det er noget jeg altid har i fryseren, både hel og hakket spinat. Det er også lidt nemmere at tilberede end frisk spinat i denne ret. Selvfølgelig kan man også anvende frisk spinat. Hvis du anvender frisk spinat, er det en god ide at blanchere den først. Den friske spinat kan have en lille bismag, hvis den ikke er kogt.
Jeg serverer som regel tre tapas til en tapas aften for min mand og mig. Måske serverer jeg en lille dessert som afslutning på måltidet.
Du kan blive inspireret til flere tapas på min blog her.
Ingredienser:
Opskriften er til 2 personer:
- 25 g Serranoskinke.
- 125 g hel frossen spinat.
- 1 dl fløde.
- 2 spsk olivenolie til stegning.
- Evt. en smule salt.
Tilberedningstid: 20 minutter.
Tilberedning:
Serranoskinke i flødespinat
1 Tø spinaten op og hak den groft. Skær Serranoskinken i små stykker.
2 Opvarm olivenolien på panden og svits Serranoskinken i nogle minutter, indtil skinken har fået lidt farve.
3 Kom spinaten på panden og vend det hele godt sammen. Lad det småsimre i nogle få minutter.
4 Tilsæt fløde og kog det op. Lad det småkoge til det tykner til en let sauce. Smag til med salt. Hvis du gerne vil have en tykkere sauce, kan du jævne den med sovsejævner.
Server Serranoskinke i flødespinat med et lille stykke godt brød til.
Du kan også se min opskrift på Tapas med skinke, pesto og mozzarella.
Skriv et svar