Porrer i vinaigrette garum

Porrer i vinaigrette garum er en let og elegant tapas. Porrer kan noget i sig selv, blot tilsat lidt god olivenolie og en krydret pasta af ansjoser, kapers og oliven.

Porrer i vinaigrette garum

Tapas er som regel enkle og simple retter. Tilbehøret kan i nogle tilfælde være tidskrævende at til tilberede. Men det er også det. der sætter prikken over i’et.

Porrer kan noget i sig selv, her garneret med en vinaigrette med masser af smag, som blot understøtter porresmagen.

Jeg er gået på opdagelse i Rosa Sala Bagyas tapas og har i hendes bog om tapas funder stor inspiration. Jeg vil gerne anvende danske råvarer, men her har jeg måttet ty til oliven, kapers og ansjoser.

Jeg elsker ansjoser og synes at de tilfører retten umami. Det er en speciel smag og ansjoser har også sin oprindelse i landet, hvor Tapas også har sit udspring. Det er desværre dyrt at købe ansjoser her på de nordlige breddegrader. Derfor forsyner jeg mig også i rigelige mængder, når jeg er i Spanien.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 2 porrer.
  • 3 spsk garum.
  • 1 dl hvidvin.
  • ½ dl god jomfru olivenolie.
Vinaigrette Garum:
  • 100 g sorte soltørrede oliven.
  • 25 g kapers.
  • 6 ansjosfiletter.
  • 25 g tun i olie.
  • 1 fed hvidløg.
  • 1 tsk sennep.
  • ½ tsk friskhakket timian.
  • 1 tsk hvidvinseddike.
  • 1 tsk sennep.
  • ½ hårdkogt æggeblomme.
  • 2 spsk olivenolie.

Tilberedningstid: 30 minutter

Tilberedning:
Porrer i vinaigrette garum

1 Rens porrerne, og skær dem over i to. Kog dem al dente i let salt vand. Det tager ca 8 minutter.

Garum:

2 Kom oliven i en morter og knus dem uden at det bliver til en hel pasta. Der må gerne være stykker af oliven tilbage. Kom dem i en skål.

3 Rens hvidløgsfeddet. Kom det i en morter sammen med kapers, ansjosfileter, tun og timian. Knus det hele til en pasta.

4 Bland pastaen sammen med de knuste sorte soltørrede oliven, sennep, hvidvinseddike, den halve æggeblomme og olivenolien. Rør det hele sammen til en pasta.

Anretning af porrer i vinaigrette garum:

5 Lad porrerne dryppe godt af. Skær dem igennem på langs.

6 Anret 2 halve, gennemskårede porrer på en tallerken. Hæld olivenolien over porrerne og fordel garum over porrene.

Server en god flaske hvidvin til retten. Jeg serverede en hvidvin af druen grüner Veltliner, Domæne Gobelsburg Købt hos Bichel.

Streg

Se også min opskrift på kartoffelsuppe med ost og jordskokker.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: