Tarte flambé elle Flammekeuche

Tarte flambé med løg og bacon er en lækker, sprød og anderledes pizza. Hurtigt og nemt. Tarte flambé har med dette fyld af bløde løg en sødme, som er en god kontrast til den sprøde bacon.

Tarte fiambé med bacon og løg

Tarte flambé:

Tarte flambé eller Flammekeuche, som retten også kaldes, er en egnsret fra  Alsace. Jeg synes at man kan fornemme det sydlige tyske køkkens indflydelse på det franske køkken.

De sødlige løg på den lidt fede bund af flødeost og creme fraiche sammen med de sprøde baconskiver sender mig direkte til det sydlige tyske køkken. Jeg har fundet en original opskrift fra Alsace, og i den anvendes en fed creme fraichesammen med flødeosten.  Det er vigtigt ikke at gå ned på fyldet.

Talte flambé er et godt alternativ til en pizza med den tynde dej, som bund . Som ordet siger, er dejen bagt ved høj temperatur.  Dejen er bagt uden gær eller surdej, og det er derfor vigtigt at dejen rulles så tyndt ud som muligt, for at den ikke bliver kompakt.

I modsætning til pizza er der ikke meget forberedelse. Dejen skal ikke hæve, og fyldet skal bare røres sammen og lægges på.

Ingredienser:

Der bliver 2 stk af portionen.

Dej til Tarte flambé:
  • 250 g hvedemel.
  • 2 tsk salt.
  • 4 spsk olivenolie.
  • 1½ dl vand.
Fyld:
  • 100 g flødeost.
  • 200 g creme fraiche 38%.
  • Friskkværnet peber.
  • ½ tsk revet muskatnød.
  • 1 knsp salt.
  • 3 løg.
  • 300 g bacon i tynde skiver.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Bagetid: 10 minutter ved 250 grader. Evt. 2 minutter under grill.

Tilberedning:
Tarte flambé

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

Dej:

1 Bland mel og salt sammen. Ælt derefter dejen sammen med vand og olie, til du har en jævn dej.

2 Rul dejen ud på et melstrøet bord eller på et stykke bagepapir, som passer til en bageplade. Dejen skal være så tynd som mulig. Anbring dejen på en bageplade med bagepapir.

Fyld:

3 Rør flødeosten sammen med cremefraichen til en jævn creme. Smag cremen til med muskatnød, salt og peber.

4 Skær løgene i ultra tynde ringe.

5 Smør cremen ud over dejen i et tyndt lag. Fordel løgskiverne over cremen og læg til sidst baconskiverne oven på løgene.

6 Bag din tarte flambé i ovenen ved 250 grader varmluft i 10 minutter. Hvis baconen ikke er sprød kan du give den 2 minutter under grillen.

Server din tarte flambé rygende varm.

Streg

Se også min opskrift på Pizza af surdej med lækkert fyld.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: