Champignons med rejer og serranoskinke

Champignons med rejer og serranoskinke serveret på et stykke ristet brød er en lækker lille tapas med en god og frisk smagsoplevelse.

Champignons med rejer og serranoskinke

Mine tapas skal helst være en lækker og indbydende smagsoplevelse, som man husker. Udseende skal også gerne understøtte smagsoplevelsen.

Jeg er blevet inspireret til denne tapas af champignons med rejer og serranoskinke af den spanske Rosa Sala Bagaya, som bor i Danmark og har skrevet flere bøger om mad.

Olivenolien er en væsentlig ingrediens i de fleste tapas, og den skal man ikke spare på. Der findes mange olivenolier, som beskrives som jomfruolie. Men de er ofte blandet sammen med oliven fra flere forskellige områder, hvilket gør at de mister den skønne oplevelse af en god olivenolie. Olivenolie må gerne være lidt skarp og bitter i smagen.

Jeg er ikke så kritisk med den olivenolie, som jeg steger i.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 8 champignons.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 lille håndfuld persille.
  • 1 knsp salt.
  • 2 spsk god olivenolie.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • 12 rejer. (Rejer i lage eller frosne).
  • 4 skiver godt madbrød.
  • 4 spsk groft hakket serranoskinke.
  • Persille til pynt.
  • God olivenolie til anretningen.

Tilberedningstid: 20 – 30 minutter.

Tilberedning:
Champignons med rejer og serranoskinke

1 Rens og skyl champignons. Fjern stokken. Læg stokken til side. Rens hvidløgsfeddene og skyl persillen.

2 Kom hvidløgsfeddene, persillen og champignonstokkene i en morter. Stød det til en pasta. Kom 2 spsk god olivenolie i sammen med salt. Mos det hele sammen til en pasta.

3 Varm olivenolien op på en pande og steg dhampignonhattene sammen med rejerne til de er gyldne. Tag dem af panden.

4 Svits pastaen af hvidløg, persille og champinon på panden i nogle få minutter (3-4 minutter). Sluk for varmen.

5 Steg brødskiverne sprøde i lidt olivenolie.

Anretning af champignons med rejer og serranoskinke:

6 Anbring det stegte brød på en tallerken. Fordel den svitsede pasta oven på brødet med de grofthakkede serranostykker ovenpå pastaen.

7 Anbring champignonhattene oven på og pynt med rejerne og persille. Hæld lidt god olivenolie rundt om din tapas.

Streg

Se også min opskrift på Tomatsalat med agurk og gedefriskost.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: