Peberfrugt med ansjossalsa
Peberfrugt med ansjossalsa er en frisk tapas, som opfylder alle smagsnuancer på et godt måltid. Smagen er sammensat af salt, sødt, surt, umami og madglæde.
Peberfrugterne er bagt i ovnen, så de er bløde og samtidig har beholdt lidt bid og en flot farve. Peperfrugt med ansjossalsa er et smukt indslag til en tapas aften.
Fredag aften går min mand og jeg som regel i køkkenet ved 18-tiden for at tilberede de små tapas til vores middag. Vi spiser de forskellige tapas efterhånden, som de bliver færdige. Det giver en lille pause mellem hvert tapas. Vi får som regel et godt glas vin til og får drøftet de forskellige aktuelle emner der i tiden. Vi forsøger at undgå emnet om Corona, da det er for deprimerende at tale om
Til denne tapas serverede jeg en enkel fransk vin fra Rhone området. Oratoire St Martin. Med at smag af lakrids og kirsebær, står den godt til denne tapas.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer:
- 2 røde peberfrugter.
Ansjossalsa:
- 3 spsk god olivenolie.
- 1 spsk hvidvinseddike.
- 1-2 fed hvidløg
- 8 ansjosfileter.
- 6 blade salvie.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Bagetid: Peberfrugterne bages i 20 minutter ved 180 grader varmluft.
Tilberedning:
Peberfrugt med ansjossalsa:
Bagte peberfrugter:
Indstil ovnen på 180 grader varmluft.
1 Bag de røde peberfrugter i ovnen ved 180 grader i 20 minutter, til skallen bliver blød. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
2 Pil skallen af peberfrugterne og skær dem i strimler.
Ansjossalsa:
3 Rens hvidløgsfeddet og skyl salviebladene. Hak Hvidløgsfed og salviebladene fint sammen.
4 Hak ansjoserne fint og bland dem sammen med de hakkede hvidløgsfed og salvieblade.
Anretning af peberfrugt med ansjossalsa:
5 Anret de bagte og strimlede peberfrugter i portionsanretninger på små fade eller tallerkener. Fordel ansjossalsaen over peberfrugtstrimlerne.
6 Hæld en tynd stråle af en god olivenolie over retten.
Se også min opskrift på Couscous med løg, champignon og tomater.
Skriv et svar