Grydestegte svinekæber med rosenkål

Grydestegte svinekæber med rosenkål. Svinekæberne er stegt i gryde med grøntsager og serveret med kartofler og smørstegte rosenkål.

Svinekæber med rosenkål

Jeg har været på indkøb hos Fru Møllers Mølleri. Det er altid en fantastisk oplevelse af besøge deres slagterforretning, hvor jeg meget let kunne købe mig fattig. Deres slagtervarer er af høj kvalitet. Samtidig er det godt at vide, at de vægter dyrevelfærd højt.

Vi skal bestemt spise mindre kød, og når jeg spiser kød,  går jeg efter kød, hvor dyrene har haft det godt. Så vil jeg hellere spise lidt mindre af det gode kød.

Denne gang har jeg købt svinekæber, som jeg synes er en lækker spise, når der bliver stegt sammen med masser af grøntsager.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Grydestegte svinekæber:
  • 4 svinekæber.
  • 1 porre.
  • 2 gulerødder.
  • 1 løg.
  • 30 g smør.
  • 2 laurbærblade.
  • 3 kviste timian.
  • 2 spsk hvedemel.
  • 1 dl fløde.
  • Salt og peber.
Smørstegte rosenkål:
  • 200 g rosenkål.
  • 15 g smør.
  • 1 spsk flydende honning.
  • Salt.
  • Crema aceta balsamico til pynt.
  • Revet parmesanost til pynt.
Kogte kartofler:
  • 1 kg kartofler.

Tilberedningstid: 2 timer.

Stege- og kogetid for svinekæber: 1 time.

Svinekæber

Smørstegte rosenkål

Tilberedning:
Grydestegte svinekæber med rosenkål

1 Puds svinekæberne ved at skære senerne af.

2 Rens grøntsagerne. Skyl timiankvistene. Porrene skæres i stykker på 2 cm i tykkelse. Gulerødderne skæres i skiver på 1 cm. Løget skæres i både.

3 Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Brun svinekæberne på alle sider og tag dem op.

4 Svits de istandgjorte grøntsager et kort øjeblik.

5 Kom de brunede svinekæber tilbage i gryden. Drys med salt og peber.

6 Drys melet over kød og grøntsager og vend det godt rundt, så melet bliver fordelt. Tilsæt vand, som dækker kødet ¾. Tilsæt laurbærblade og de 2 kviste timian. Kog vandet op. Skru derefter ned for varmen, og lad indholdet simre med låg 1 time. Eller til kødet er mørt.

7 Smag sovsen til med fløden, salt og peber.

8 Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med vand og kog dem, så det passer med serveringen af kødet.

Smørstegte rosenkål:

9 Rens rosenkålene ved at skære det yderste af roden af på rosenkålene og pil de yderstede blade af. Halver de rensede rosenkål.

10 Smelt smørret på en pande. Steg de rensede og halverede rosenkål til de er al dende. Kom den flydende honning over rosenkålene og drys med salt og peber. Vend rosenkålene godt rundt.

11 Anbring de smørstegte rosenkål på et fad og riv parmesan over dem. Pynt med Crema aceta balsamico.

12 Server svinekæberne sammen med sovsen og grøntsagerne. Server de kogte kartofler og de smørstegte rosenkål til.

Jeg serverede også en salat af spidskål med syltede hybenskaller og tørristede sesamfrø til de grydestegte svinekæber.

Streg Se også min opskrift på Kammuslinger med stenbidderrogn.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: