Smørstegte kammuslinger

Smørstegte kammuslinger med stenbidderrogn er serveret på en bund af porrestrimler i honning garneret med stenbidderrogn og ærtespirer.

Smørstegte kammuslinger med stenbiderrogn og ærtespirer

Stenbidderrogn

Det er ved at være sæson for stenbidderrogn. Sæsonen er kort, og her kan du læse om den kommende sæson for stenbidderrogn.  Hvis du skal tilberede disse tapas uden for sæsonen kan du sagtens anvende frosne eller konserverede stenbidderrogn. De er fine at anvende som garniture.

De stenbidderrogn, som jeg har anvendt til disse tapas er friske, og derfor har jeg sammensat en tapas-menu med flere små tapas med stenbidderrogn.

Kammuslinger:

Kammuslinger kan man heldigvis få hele året, da de er ganske fortrinlige som frosne. Jeg har anvendt mellemstore kammuslinger fra frost.

Jeg serverer de smørstegte kammuslinger sammen med en tapas af små bagte kartofler garneret med en creme af cremefraiche og gedefriskost, rejer, stenbidderrogn, rødløg og karse, som du kan finde opskrifter på her på bloggen.

Det er bedst at spise sine tapas friske, og derfor hygger min mand og jeg os med at tilbederede vores tapas undervejs. Det en en skøn optakt til weekenden.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 12 mellemstore kammuslinger.
  • 20 g smør til stegning.
  • 1 kvist timian.
  • Salt og peber.
  • 2 små porrer.
  • 10 g smør til stegning.
  • 50 g stenbidderrogn.
  • Ærtespirer.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Kammuslinger og porrestrimler

Tilberedning:
Smørstegte kammuslinger
med stenbidderrogn og ærtespirer

1 Skyl porrene godt. Skær dem i meget tynde strimler. Varm 10 g smør op på en lille sautérpande. Svits porrerne ganske kort i smørret. De skal stadig være sprøde. Tilsæt salt og peber. Vend dem ganske kort. Porrestrimlerne skal stadig være sprøde.

2 Tag panden af varmen og lad porrene blive på panden.

3 Varm 20 g smør op på en pande. Lad det bruse af. Steg kammuslingerne ved stærk varme i nog få minutter på hver side. De skal være gyldne.

4 Fordel de svitsede porrerstrimler på 4 tallerkener. Anret kammuslingerne oven på porrerne og hæld stegsmørret over porrerne. Kom stenbidderrogn oven på kammuslingerne og pynt med ærtespirer.

Streg

Se mine mange tapas-opskrifter her.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: