Ovnbagt grønkål med gedeost

Ovnbagt grønkål med gedeost serveret med stegte kikærter og et spejlæg. Jeg har også serveret et stykke hjemmebagt surdej til denne vegetarret.

Ovnbagt grønkål med gedeost

Jeg elsker grønkål i alle former. Min mand synes at det kan være lidt trættende at få stuvet grønkål, hvis jeg serverer det for ofte. Den friske grønkål kan være lidt stærk for flere.

Når grønkålen bliver bagt, forsvinder skarpheden og smagen bliver mildere. Grønkålen bevarer også sin sprødhed, hvis man ikke giver grønkålen for lang tid i ovnen.

Jeg har serveret kikærter til den ovnbagte grønkål, det giver en god smag og desuden indeholder kikærter en masse proteiner.

Karsten er en af mine bedste kritikere, når jeg udvikler madretter. Han går op i de forskellige smagsnuancer og giver en nuanceret feed back. Det gælder også, når det gælder vegetarretter, som ikke er blandt hans favoritter.

Karsten var meget begejstret for dette måltid, og var helt tilfreds med, at det blev serveret som en middagsmåltid.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Ovnbagt grønkål:
  • 10 – 12 stilke grønkål.
  • 1 rulle gedeost ca 180 g.
  • 5 spsk god olivenolie.
  • 2 spsk sesamfrø.
  • Salt.
  • Crema aceta balsamico.
Stegte kikærter:
  • 200 g udblødte og kogte kikærter.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 lille løg.
  • 1 spsk flydende honning.
  • 1 nip salt.
Tilbehør:
  • 4 æg.
  • 4 stykker godt madbrød.
  • Olivenolie til stegning og til brødet.

Tilberedningstid: 1 time.

Bagetid: Grønkålen bages i ovnen i 10 ved 200 grader varmluft.

Tilberedning:

Ovnbagt grønkål med gedeost

1 Skær de grove stilke af grønkålen og skyl bladene godt. Tør grønkålsbladene på et viskestykke eller i en salatslynge.

2 Skær gederullen ud i tynde skiver.

3 Fordel grønkålsbladene i et ovnfast fad. Hæld olien over grønkålen. Fordel gedeosten over grønkålen. Drys med salt og sesamfrø. Sæt  fadet i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluft.

4 Tag fadet ud af ovnen og pynt med crema aceta balsamico.

Stegte kikærter:

5 Rens løg og hvidløg og hak det hele fint.

6 Varm olivenolien op på en pande. Svits de hakkede løg og hvidløg i et kort øjeblik uden at de får farve.

7 Kom kikærterne på panden sammen med den flydende honning. Steg dem sammen med løg og hvidløg indtil de er sprøde. Drys med lidt salt.

Spejlæg og servering:

8 Varm olivenolie op på en pande. Knæk æggene og kom dem på panden. Steg dem et kort øjeblik og vend dem inden viden er helt gennemstegt. Steg dem derefter kort på den anden side, så blommen stadig er blød.

9 Arranger den ovnbagte grønkål på tallerkenerne. Fordel de stegte kikærter på tallerkener. Læg spejlægget ved siden af grønkålen. Server et stykke godt madbrød til retten.

Streg

Se også min opskrift på Fettucine med grønkål og gorgonzola.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: