Tyrkisk kylling med kartofler

Tyrkisk kylling med kartofler er langtidsstegt i ovn med selleri og tomater. Kyllingen er saftig med en kraftig smag fra tomaterne.

Tyrkisk kylling med kartofler

Kyllingen er krydret med røget paprika og muskat. Det giver en blød og krydret smag.

Jeg har stegt kyllingen oven på en bund af kartofler, selleri, strimler af rød peber og hele fed af hvidløg. Tomatsovsen er fordelt over kyllingen og grøntsagerne.

Mandler er hyppigt brugt i mellemøsten som en ekstra garnering. Det kan man undlade, hvis man ikke er vild med dem. Jeg synes, at mandlerne er lækre i denne ret.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 – 6  personer.

  • 1 kylling på 1200 – 1500 g.
  • Olivenolie til at pensle det ovnfaste fad.
  • 10 mellemstore kartofler.
  • ½ selleri.
  • 1 rød peber.
  • Saft af 1 appelsin.
  • 2 tsk røget paprika.
  • Revet muskat.
  • Salt og peber.
  • 20 mandler.
Tomatsovs:
  • 1 dåse hakkede tomater.
  • ½ løg.
  • 2 spsk flydende honning.
  • ½ terning hønsebouillon.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • Salt og peber.

Tilberedningstid: 2 timer.

Stegtetid for kyllingen: 1½ time ved 180 grader varmluft.

Kartofler, selleri og rød peber i fadet

Tyrkisk kylling med kartofler

Tilberedning:
Tyrkisk kylling med kartofler

1 Gør grøntsagerne i stand. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skræl sellerien og skær den i tynde skiver, som deles i mindre stykker. Skyl den røde peber og skær den igennem. Fjern de hvide strenge og kerner. Skær den i strimler. Tag hvidløgsfeddene af hvidløget uden at fjerne skallen. De skal bages hele.

2 Smør et ovnfast fad med olivenolie. Fordel kartoflerne på bunden af fadet. Læg derefter et lag af selleri. Slut af med strimler af rød peber. Drys med salt og peber. Fordel de hele fed hvidløg i fadet.

3 Skold og smut mandlerne og læg dem til side.

Kylling:

3 Skær lårene og vingerne af kyllingen og del resten af kyllingen i 6 stykker.

4 Fordel kyllingestykkerne oven på grøntsagerne i det ovnfaste fad.

5 Pres apelsinen og hæld saften over kyllingen. Krydr med røget paprika, muskat, salt og peber.

6 Fordel de smuttede hele mandler i fadet.

7 Tænd for ovnen og sæt den på 180 grader varmluft.

Tomatsovs:

8 Pil løget og hak det fint.

9 Varm olivenolien op i en kasserolle og svits løgene ganske kort. Kom de hakkede tomater i gryden sammen med ½ terning hønsebouillon og honningen. Skru op for varmen og steg det hele godt igennem ved god varme i nogle minutter. (4-5 minutter).

10 Smag tomatsovsen til med salt og peber.

11 Hæld sovsen over kyllingestykkerne og grøntsagerne.

Stegning af Tyrkisk kylling med kartofler:

12 Sæt fadet med grøntsager og kylling i ovnen og lad det stege ved 180 grader varmluft i 1½ time.

StregSe også min opskrift på Jaconde lagkage med brombær.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: