Mixet salat med linser og varmrøget laks

Mixet salat med linser og varmrøget laks. Det er en lækker mixet salat med masser af grøntsager og masser af smag. Salaten er fuld af vitaminer og proteiner.

Salat af rødbeder og rosenkål med varmrøget laks

Jeg har sammensat salaten med flere forskellige grøntsager, hvor nogle er kogte og nogle er rå.

Jeg er vild med rosenkål, som glider ned hos de fleste, når der bliver serveret sammen med de søde hybenskaller og figner. Den mixede salat er en sand vitaminbombe og den har tilmed mange proteiner, da jeg har tilsat kogte grønne linser.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer.

  • ½ spidskål.
  • 2 rødbeder.
  • 100 g grønne linser.
  • 8 rosenkål.
  • 4 tørrede figner.
  • 2 spsk græskarkerner.
  • 4 spsk syltede hyben.
  • 50 g feta.
  • 150 g varmrøget laks.
  • Crema aceta balsamico til at dryppe over salaten.
  • En smule olivenolie til at riste græskarkernerne.
Dressing:
  • ½ dl god olivenolie.
  • 1 spsk hvidvinseddike.
  • 1 – 2 tsk sennep.
  • 1 spsk flydende honning.

Tilberedningstid: 1 time.

Kogning af rødbeder: 40 minutter.

Kogning af linser: 20 – 25 minutter.

Tilberedning:
Mixet salat med linser og varmrøget salat

1 Kog rødbederne i let saltet vand i 40 minutter. Når de er kogte kommes de straks i koldt vand, så skindet er let at pille af. Lad dem køle af.

2 Skyl linserne og kog dem i let saltet vand i 20 – 25 minutter. Lad dem køle af. Si evt overskydende vand fra.

3 Varm olivenolien på en pande og rist græskarkernerne til de er sprøde. Tag dem af varmen og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle.

4 Rens rosenkålene og skær dem i kvarte stykker.

5 skær figenerne i mindre stykker.

6 Skyl spidskålen og skær den i ultra tynde skiver.

7 Skær de afkølede rødbeder i mindre terninger.

8 Skær fetaosten i mindre stykker.

9 Riv den varmrøgede laks fra hinanden.

Dressing:

10 Bland ingredienserne sammen til en ensartet dressing.

Anretning:

11 Anret ingredienserne på et stort fad. Fordel salatdressingen over salaten. Dryp med crema aceta balsamico. Server et godt madbrød til salaten.

Du finder opskrift på et mine surdejsbrød her.

Streg

Se også min opskrift på Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: