Rosenkålsalat med spidskål
Rosenkålsalat med spidskål og hybenskaller er en lækker sprød salat af årstidens grøntsager og garneret med syltede hybenskaller.
Denne salat er et godt tilbehør, som kan anvendes til kødretter og vegetarretter. Salaten er sammensat af vinterens grøntsager. Jeg har garneret rosenkålsalaten med hjemmesyltede hybenskaller og friskhakket basilikum.
Jeg har altid syltede hybenskaller på mine hylder. Det er et et godt tilbehør til både ost og salater. Du finder opskriften på mine syltede hybenskaller her på bloggen.
Rosenkål er en grøntsag, som man enten hader eller elsker. De fleste, som hader rosenkål, hævder at den er uspiselig på grund af lugten, når den bliver kogt.
Jeg er begyndt at servere rosenkål rå, så kan min mand Karsten godkende anvendelsen. Ja han kan endda spise dem hele, når jeg står og renser dem.
Der er ikke nogen dressing på salaten udover saften fra hybenskallerne. Jeg skriver opskriften på en salatdressing, som jeg vil anbefale at anvende til salaten, hvis man synes, at salaten bliver for tør.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
- 12 rosenkål.
- ½ spidskål.
- 4 gulerødder.
- 4 spsk syltede hybenskaller.
- 1 bundt friske basilikum.
Salatdressing:
- ½ dl god olivenolie.
- 2 spsk hvidvinseddike.
- 1 tsk dijoneddike.
- 1 tsk flydende honning.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tilberedning:
Rosenkålsalat med spidskål og hybenskaller.
1 Rens rosenkålene for de ydersteblade og skær den grove stok af. Skær dem i tynde strimler.
2 Skræl gulerødderne og riv dem groft.
3 Tag de yderste blade af spidkålen og skyl den. Skær tynde strimler af spidskålen.
4 Hak den friske basilikum groft.
5 Anret de tilberedte grøntsager på et fad. Fordel hybenskallerne over salaten. Drys med basilikumblade.
Dressing:
6 Rør dressingen sammen af olivenolie, hvidvinseddike, sennep og flydende honning. Server salatdressingen til salaten.
Server Rosenkålsalat med spidskål og hybenskaller til en quiche Lorraine.
Skriv et svar