Stegt torskefilet med æble- og løgkompot

Stegt torskefilet med æble- og løgkompot er en velsmagende fiskeret med et alternativt tilbehør.

Stegt torskefilet med æble- og løgkompot

Torskefileterne er paneret med rasp af tvebakker. Jeg vil gerne have en lidt grovere struktur på paneringen, derfor anvender jeg tvebakker, som jeg knuser til en grov rasp.

Æble- og løgkompotten har jeg anrettet oven på blade af julesalat og pyntet med creme aceta balsamico. Det er en sød og cremet balsamicoeddike.

Jeg kan ikke komme uden om at servere smørsovs til torsken.

Man kan købe frosne torskeloins i de fleste supermarkeder, hvis ikke man er i nærheden af en fiskehandler. Man kan også anvende kuller, som også fås frosne. Kuller er billigere end torsk.

Jeg steger fiskefiletterne i halvt smør og halvt olivenolie.

Ingredienser:

Stegt torskefilet:
  • 4 torskefileter eller torskeloins på ca 120 g stk.
  • 8 spsk rasp.
  • 1 æg til panering.
  • Salt og peber.
  • 4 spsk olivenolie.
  • 20 g smør.
Æble- og løgkompot:
  • 2 æbler.
  • 2 løg.
  • 2 kviste timian.
  • 2 spsk flydende honning.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • lidt salt.
  • 2 julesalat.
  • crema aceta balsamico til pynt.
Kogte kartofler:
  • 1 kg kartofler.
  • 50 g smør.

Tilberedningstid: 40 minutter.

Æble- og løgkompot

Tilberedning:

Stegt torskefilet med æble- og løgkompot

1 Skræl kartoflerne og sæt dem over i letsaltet vand. Kog kartoflerne i 20 minutter.

Æble- og løgkompot:

2 Tag bladene af julesalaten og skyl dem. Lad dem dryppe af på et viskestykke, indtil de skal anvendes. Skyl æblerne og skær dem i gennem  og fjern kernehuset. Skær dem i halvtykke både. Rens løgene og skær dem i både. Skyl timiankvistene

3 Varm olivenolien op på en pande og steg æbler og løg ved svag varme sammen med timiankvistene og den flydende honning. Drys med lidt salt. Æbler og løg må gerne være let al dente.

Stegte torskefileter:

Mens æble- og løgkompotten steger, gøres torskefileterne klar og steges.

4 Kom raspen på en tallerken. Hvis du bruger tvebakker, knuses de først. Kom salt og peber i raspen. Slå ægget ud på en anden tallerken og pisk det sammen.

5 Vend torskefileterne i æg og rasp.

6 Smelt smørret på en pande og lad det bruse af. Kom olivenolien på panden. Steg torskefileterne ved middelvarme. Vend dem efter 3 – 4  minutter og steg dem færdig på den anden side i 3 – 4 minutter.

7 Smelt smørret til smørsovsen i en lille kasserolle.

Anretning:

8 Anret blade af julesalt på tallerkenerne og fordel æble- og løgkompotten oven på bladene. Pynt med crema aceta balsamico. Læg den stegte torskefilet ved siden af sammen med de kogte kartofler. Server den smeltede smørsovs til.

Streg

Se også min opskrift på Kulmule med peberrod og stegt søl-tang.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: